Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 6. 2019,
8.24

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

6

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Liga NBA Košarkarska tržnica

Petek, 14. 6. 2019, 8.24

4 leta, 10 mesecev

LIGA NBA

Goranu Dragiću dobrih 19 milijonov dolarjev za zadnjo sezono v Miamiju

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,90

6

Goran Dragić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dolgoletni slovenski legionar v ligi NBA Goran Dragić bo izkoristil pogodbeno možnost in podaljšal sodelovanje z Miami Heat. V prihodnji sezoni bo zaslužil 19,2 milijona ameriških dolarjev.

Negotovosti bo kmalu konec. Goran Dragić, ki je leta 2015 podpisal štiriletno pogodbo z Miamijem z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono, pri čemer o tem odloča izključno igralec, se ne bo selil. Kot poročajo ameriški mediji, se je odločil, da bo izkoristil to pogodbeno možnost in v zadnjem letu na Floridi zaslužil 19,2 milijona ameriških dolarjev oziroma 16,8 evrov. Od tega mora seveda odšteti še visok davek. 

Najslabša sezona v zadnjih sedmih letih

Gogi nikoli ni tajil, da se v Miamiju odlično počuti, čeprav mu spremljevalni orkester vendarle ne dopušča spogledovanja s severnoameriškimi vrhovi. Ob tem pa ne gre prezreti, da je za njim najslabša sezona v zadnjih sedmih letih. To je predvsem posledica zdravstvenih težav, ki so ga pestile. Zaigral je namreč le na 36 tekmah in v povprečju dosegal 13,7 točke. Tekmo sezone je pred številnimi navijači iz domovine odigral proti Luku Dončiću in Dallasu, ko je s 23 točkami, 12 skoki in 11 asistenci vknjižil trojnega dvojčka.

Luka Dončić Goran Dragić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tretji klub v ligi NBA

Miami je sicer Dragićev tretji klub v ligi NBA. Pred enajstimi leti je led prebil v Phoenixu, se nato dokazoval v Houstonu, odskočno desko med najboljše branilce v ligi pa je predstavljala vrnitev v Arizono. Februarja 2015 se je preselil v Miami, nato pa istega leti poleti podpisal svojo najzajetnejšo pogodbo v karieri. Po njegovi odločitvi o dodatni sezoni se bo ta prihodnje leto iztekla, Dragić pa bo prost igralec na tržnici.

Še nekaj nejasnosti

Poleg Dragića mora svojo odločitev o nadaljnjem sodelovanju z Miamijem, ki ima v lasti tudi trinajsti izbor na naboru lige, sporočiti še Hassan Whiteside. Ta prav tako lahko izbere dodatno sezono in v žep pospravi dobrih 27 milijonov dolarjev. Po drugi strani pa se mora klub odločiti, ali bo v svojih vrstah zadržal Ryana Andersona.

Zoran Dragić | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kaj pa Zoran Dragić?

Potem ko je Goranova pot v sezoni 2019/20 začrtana, pa odprto ostaja vprašanje, kateri dres bo v prihodnje nosil njegov brat Zoran Dragić. Potem ko so ga v zadnjih letih pestile poškodbe, se je v drugem delu pretekle sezone v košarkarsko življenje vrnil kot član tržaške Alme. V italijanski ligi je postregel z nekaj vrhunskimi predstavami, v povprečju pa je dosegal 13 točk na tekmo. Po zadnji tekmi se je poslovil od navijačev, zdaj pa si obeta pogodbo s klubom iz močnejšega okolja.

Vroče Igor Kokoškov
Sportal Kokoškov na poti v Kalifornijo
Sportal Norišnica v Kanadi, Toronto slavi premierni naslov prvaka NBA! #video
Deon Thompson
Sportal Nekdanji košarkar Olimpije v Španijo
Ne spreglejte