Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2019,
23.34

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Ettore Messina Sixt Primorska Košarkarska tržnica

Sobota, 15. 6. 2019, 23.34

4 leta, 10 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (10. 6.-16. 6.)

Nekdanji košarkar Olimpije v Španijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Deon Thompson | Deon Thompson, ki je v karieri nosil tudi dres ljubljanske Olimpije, se seli v Malago. | Foto Vid Ponikvar

Deon Thompson, ki je v karieri nosil tudi dres ljubljanske Olimpije, se seli v Malago.

Foto: Vid Ponikvar

Z začetkom pravega poletja je oživela tudi košarkarska tržnica. Kaj se dogaja ta teden?

Thompson se seli v Malago

Unicaja iz Malage se je dogovorila z ameriškim krilnim centrom Deonom Thompsonom, ki bo nadomestil francoskega centra Mathiasa Lessorta.

Thompson je znan tudi slovenski košarkarski publiki, saj je v sezoni 2011/12 igral za takratno Union Olimpijo.

Od leta 2017 do 2019 je igral za španski Burgos, v tej sezoni pa prav tako za Žalgiris, za katerega je v Evroligi v povoprečju dosegal 4,7 točke in 3,1 skoka na tekmo

MVP evrolige Will Clyburn ostaja v Moskvi

Pretekli mesec je Will Clyburn nasledil Luko Dončića v vlogi najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja evrolige. Z njim se je moskovski CSKA vrnil na evropski košarkarski prestol. Zato ne čudi, da so v ruski prestolnici sestavo ekipe začeli prav pri 29-letnem Američanu. Obe strani sta dosegli dogovor in podpisali pogodbo za dodatni dve sezoni. Spomnimo, Clyburn je pred tem igral za Darussafako, Hapoel Holon in Ulm.

Goran Dragić
Sportal Goranu Dragiću dobrih 19 milijonov dolarjev za zadnjo sezono v Miamiju

Nigel Hayes | Foto: Getty Images Nigel Hayes Foto: Getty Images Zeleni gozd se polni

Medtem ko litovski mediji že več tednov ugibajo o razpetosti trenerja Šarunasa Jasikevičiusa med Žalgirisom in ligo NBA, pa so pri litovskem evroligašu že začeli kadrovati. Potem ko je v zeleni gozd vstopil donedavni član beograjskega Partizana Jock Lamdale, novo pogodbo pa je podpisal izkušeni Arturas Milaknis, je novi igralec postal še Nigel Hayes. Štiriindvajsetletni in 203 centimetre visoki ameriški krilni košarkar je nazadnje igral za Galatasaray, bežno pa se je spoznal tudi z ligo NBA, in sicer z epizodnimi vlogami pri Torontu, LA Lakers in Sacramentu.

Vroče Igor Kokoškov
Sportal Kokoškov na poti v Kalifornijo
Sani Bečirović
Sportal Prvi koraki nove Olimpije: vrnitev Sanija Bečirovića

Novo tekmovanje, nova pogodba

Potem ko je Jaume Ponsarnau Valencio z zmago v EuroCupu vrnil v evroligo, mu je španski klub pripravil novo pogodbo. Oseminštiridesetletni trener tako ostaja v klubu, s katerim je začel sodelovati leta 2016. Sprva je bil dve sezoni pomočnik, pred letom pa je napredoval do statusa glavnega trenerja.

Matic Rebec naj bi se spogledoval z Zadrom. Na trgu pa je tudi Zoran Dragić. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Matic Rebec naj bi se spogledoval z Zadrom. Na trgu pa je tudi Zoran Dragić. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hrvaški (dvo)boj za slovenskega reprezentanta

Medtem ko jo je Cedevita "popihala" v Ljubljano, pa se po poročanju časnika Sportske novosti kar dva hrvaška kluba potegujeta za slovenskega reprezentanta Matica Rebca. Član zlate reprezentance, ki je nazadnje igral v Španiji  (San Sebastian), naj bi bil na pragu Zadra. Zanimanje zanj pa naj bi pokazala tudi zagrebška Cibona, torej aktualni državni prvak. Če bi se govorice uresničile, bi Zadar postal četrti tuji delodajalec. Igral je še za Enisej in FMP, v Sloveniji pa za Helios, Rogaško, Krko in Primorsko.

Marko Jagodić Kuridža ostaja v Kopru. | Foto: Vid Ponikvar Marko Jagodić Kuridža ostaja v Kopru. Foto: Vid Ponikvar

MVP v Kopru še vsaj dve leti

Najkoristnejši košarkar finala lige ABA 2 in superpokala Slovenije ter eden najboljših posameznikov finala državnega prvenstva Marko Jagodić-Kuridža tudi uradno ostaja član Sixt Primorske. S koprskim klubom je podpisal novo dvoletno pogodbo. S tem se uresničujejo napovedi trenerja Jurice Golemca o ohranjanju jedra nosilcev. Obenem pa so Primorci že poskrbeli tudi za prvo okrepitev. Pretekli teden je namreč "tigrom" zvestobo obljubil slovenski reprezentančni center Žiga Dimec.

Luke Sikma še štiri leta v Berlinu

Ameriški krilni center Luke Sikma bo tudi v prihodnje nosil dres berlinske Albe. Okrepil jo je predlani, zdaj pa ji je obljubil zvestobo do leta 2023. Košarkar znamenitega priimka, njegov oče je bil namreč nekdanji zvezdnik lige NBA Jack Sikma, sicer v Evropi igra že osmo leto.

Ettore Messina
Sportal Messina ni dočakal prave priložnosti v ligi NBA, kaj pa Jasikevičius?

Igokea z novim trenerjem

Aleksandar Trifunović bo v novi sezoni vodil Igokeo. V Laktaših bo zamenjal Dragana Nikolića. Pred tem so bili njegovi delodajalci Crvena zvezda, Lietuvos Rytas Vilnius, Panionios, Zenit, Žalgiris, Astana, Yesilgiresun in Pınar Karsıjaka.

Šime Špralja | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Špralja bo znova igral v Jazinah

Pri Zadru so se čustveno poslovili od dosedanjega kapetana. Toda 35-letni Šime Špralja se ne bo selil iz mesta. Njegov novi klub je namreč postal drugoligaški prvak Sonik Puntamika. Ta domače tekme igra v kultni dvorani Jazine, ki so bile vrsto let, vse do selitve v dvorano Krešimirja Čosića na Višnjiku, trdnjava KK Zadar.

Unics po evroligo z dosedanjim trenerjem

Unics iz Kazana se je postavil v vrsto za posebno vabilo za evroligo. Ob tem pa so se že lotili tudi sestave kadra za novo sezono. Trenersko taktirko bo še naprej vihtel Dimitris Priftis, ki je podpisal novo pogodbo do leta 2021. Ob tem pa je že znana prva igralska okrepitev ruskega kluba. To je 25-letni krilni košarkar Dmitri Uzinski, ki je nazadnje igral v Novgorodu.

Tony Parker
Sportal Tony Parker med športne upokojence
Ne spreglejte