Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
8. 5. 2014,
15.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns reprezentanca

Četrtek, 8. 5. 2014, 15.04

7 let, 12 mesecev

Goran Dragić bo, kot kaže, pozdravil zvezdo lige NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ena zmaga je ločila Phoenix Suns od napredovanja v končnico, kar bo cilj za prihodnjo sezono, v kateri bo Goran Dragić najverjetneje pozdravil enega od vrhunskih košarkarjev lige NBA.

Ekipa Phoenix Suns je bila pred to sezono vidno prevetrena in redki so jo uvrščali med kandidate za končnico, a je presenetila vso ameriško javnost. Če bi Sonca igrala na Vzhodu, izločilni boji sploh ne bi bili vprašanje, tako pa je pot peljala v to smer, da je o usodi kluba iz Arizone odločala ena zmaga.

A so se v Phoenixu že začeli spogledovati s prihodnjo sezono, v kateri se obeta nekaj novih obrazov, pravi prvi mož Goran Dragić: "Prihodnost bo zelo zanimiva. Veselim se je. Na razpolago imamo veliko denarja za nakup kakšnega odličnega košarkarja. Po mojih informacijah naj bi pripeljali košarkarja z velikim imenom. Na naboru bomo imeli možnost izbire treh košarkarjev v prvem krogu. Prihodnost je svetleča. Želim si, da bi se nam prihodnjo sezono uspelo uvrstiti v končnico. Vemo, da smo ob Golden Statu edina ekipa v zgodovini, ki se z 48 zmagami ni uvrstila v izločilne boje lige NBA."

Prihod vrhunskega košarkarja bi bil za Gogija pozitivna novica, saj bi imel na parketu še več prostora. Že v tej sezoni je imel odlično povprečje: 20,3 točke, 5,9 podaje in 3,2 skoka. "Olajšal bi mi delo, druge ekipe bi se bolj osredotočile nanj. Vse skupaj gledam s pozitivne strani. Lahko pripeljemo igralca z maksimalno plačo – okoli 20 milijonov dolarjev," o morebitnem prihodu zvezdnika v Phoenix pravi 28-letni Dragić, ki bo konec prihodnjega meseca aktiven tudi na košarkarskem kampu na Rogli, ki ga bo organiziral za mlade nadobudne košarkarje.

In kako je kaj s poškodovanim gležnjem, ki bo verjetno v veliki meri vplival na njegovo udejstvovanje v letošnji reprezentančni akciji? "Nič ne treniram. Vzel sem si mesec dni popolnega počitka za regeneracijo, nato bom začel počasi vaditi. Odkar sem prišel iz ZDA, sedim le na kavču, gledam TV in si dajem malo duška s sladkarijami (smeh). Niti tenisa nisem igral. Gleženj pa še vedno ni v redu. Moram ga okrepiti. Ob vrnitvi v Phoenix bom odšel na zdravniški pregled in videli bomo, kaj bodo pokazali izvidi. Letos sem imel ogromno tekem, na katerih mi je zmanjkovalo moči, ker nisem imel pravega počitka. Ampak pri meni je vedno prisotna želja. Če bom v reprezentanci, potem spet ne bom imel počitka, v nasprotnem primeru pa si bom lahko odpočil. Bomo videli, kako bo. Ko se vrne Jure Zdovc, se bova usedla in pogovorila," je odgovoril starejši od bratov Dragić, ki mu je žal, da je njegov nekdanji klub Slovan izgubil prvoligaški status.

Ne spreglejte