Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2014,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns

Petek, 7. 3. 2014, 17.20

8 let

Golden State Warriors boljši od Phoenixa, Dragić dosegel 24 točk (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Phoenix Suns so na gostovanju pri Golden State Warriors doživeli šestindvajseti poraz v sezoni in se tako po odstotku zmag izenačili s Memphisom na osmem mestu, ki še vodi v končnico.

Goran Dragić je tokrat dosegel 24 točk in imel šest podaj.

Ljubljančan je v prvem polčasu narekoval ritem igre Phoenixa in skrbel za njegovo vodstvo - dosegel je 14 točk, v nadaljevanju pa so gostitelji podvojili obrambo na njemu, tako da so morali napade organizirati drugi igralci. Warriors so prevzeli pobudo in zmagali s 113:107.

"Naredili smo nekaj prilagoditev in spravili žogo iz njegovih rok. S tem smo ga malce izčrpali, predvsem pa so morali drugi igralci prevzeti njegove naloge. To je bila največja razlika, saj smo s tem Phoenixu odvzeli njihovo najmočnejše orožje, igro Dragića ena na ena in njegove 'pick-and-rolls'," je po tekmi dejal trener Golden Stata Mark Jackson.

Poleg Dragića je pri Phoenixu izstopal Gerald Green, ki je tri dni po rekordnem dosežku proti Oklahomi (41 točk) zabeležil 25 točk. V prihodnjih dneh naj bi se Suns pridružil eden od vodilnih igralcev in prvi organizator igre Eric Bledsoe, ki je zaradi poškodbe izpustil skoraj tri mesece.

Prvaki iz Miamija so doživeli tretji zaporedni poraz. Po podaljšku so jih premagali košarkarji Chicago Bulls. Očitno to ni bil večer vodilnih ekip lige, saj sta izgubila tudi Indiana in Oklahoma. Slednjo je premagal Los Angeles, Indiano pa Dallas.

V Chicagu je vodilno vlogo odigral Joakim Noah z 20 točkami, 12 skoki, sedmimi podajami in petimi blokadami. Za Miami na drugi strani je Dwyane Wade prispeval 25 točk, LeBron James pa zgolj 17 ob metu iz igre 8:23.

Četrti zaporedni poraz, kar se jim ni zgodilo v zadnjih dveh sezonah, so doživeli košarkarji Indiane. Dallas je slavil s 105:94, ključno trojko pa je 33 sekund pred koncem dosegel rezervist Devin Harris, ki je skupno zbral dvajset točk. Toliko jih je imel tudi Monta Ellis, pri Indiani pa je bil prvi strelec Paul George s 27 točkami in 11 skoki.

Največje presenečenje večera so pripravili 16-kratni prvaki lige NBA Los Angeles Lakers. Kot najslabša ekipa na zahodu so premagali vodilno ekipo zahoda, zahvaljujoč izredni predstavi Jodieja Meeksa, ki je dosegel osebni rekord 42 točk. Ob pomoči Paua Gasola (20 točk, 11 skokov) so nadoknadili 18 točk zaostanka iz prvega polčasa in zmagali s 114:107. Najboljši strelec lige Kevin Durant je zbral 27 točk, 10 skokov in 12 podaj.

Ne spreglejte