Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
17.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić Saša Vujačić Beno Udrih

Četrtek, 18. 2. 2016, 17.43

8 let

Golden State ponižan kot že dolgo ne, Dragić polnil koš in podajal (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miamija so v ligi NBA brez največjih zvezdnikov v gosteh premagali Atlanto. Goran Dragić je bil tretji strelec ekipe. Vodilni Golden State je v Portlandu izgubil kar za 32 točk.

Za največje presenečenje pestrega večera v ligi NBA je poskrbel Portland. Izkoristil je prednost domačega igrišča in v dvorani Moda Center ponižal vodilni klub. Golden State Warriors so prekinili niz enajstih zaporednih zmag. Izgubili so prepričljivo, kar za 32 točk razlike. V obrambi se niso izkazali, saj so prejeli 137 točk. Največ (51) jih je dosegel Damian Lillard. Veselil se je osebnega strelskega rekorda v ligi NBA, odličnemu izkupičku pa dodal sedem podaj in šest ukradenih žog.

Portland je v zadnjem obdobju v odlični formi, saj je na zadnjih desetih srečanjih vknjižil devet zmag. Pri gostih je ponovno izstopal Stephen Curry. S solidnim metom za tri točke se je ustavil pri 31 točkah, a so si njegovi soigralci privoščili preveč napak, Draymond Green je na primer izgubil kar devet žog.

Miami je na gostovanju v Atlanti pogrešal najboljša igralca. Dwayne Wade (bolečine v levem kolenu) in Chris Bosh nista mogla pomagati soigralcem, za nameček je zaradi kazni manjkal tudi center Hassan Whiteside, a se zdesetkani Miami ni ustrašil izziva. Košarkarji Heat so si zagotovili zmago (115:111), vlogo prvega strelca je prevzel Luol Deng, 19 jih je dodal Josh McRoberts in dočakal strelski rekord sezone. Izstopal je tudi Goran Dragić. Dosegel je 18 točk in prispeval deset podaj, Beno Udrih pa je k zmagi Miamija prispeval tri točke.

Košarkarji New Yorka so izgubili na mestnem derbiju z Brooklynom, Saša Vujačić pa ni dočakal priložnosti za nastop. Dvoboj je spremljal s klopi.

Ne spreglejte