Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
21. 7. 2014,
15.53

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Erazem Lorbek Domen Lorbek Goran Dragić Goran Dragić Jure Zdovc gleženj poškodba

Ponedeljek, 21. 7. 2014, 15.53

4 leta, 4 mesece

Gleženj pri Erazmu Lorbku vidno zatečen, a se ne predaja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob pogledu na gleženj Erazma Lorbka bi marsikoga zmrazilo, saj ima veliko oteklino, ki je posledica zvina. Slovenski reprezentant pravi, da bolečine ne čuti, in komaj čaka, da se priključi ekipi.

Praktično ni poletja, ko Erazem Lorbek ne bi imel zdravstvenih težav. Hrbet, koleno … Zdaj je na vrsti gleženj. Poškodoval si ga je v finalu španskega prvenstva proti Real Madridu. Zdravniška ocena je bila, da mora počivati šest tednov, to obdobje pa naj bi se končalo po koncu kitajske turneje.

"Gleženj je še vedno zatečen, a me ne boli. Strgal se mi je notranji ligament. Oteklina noče nazaj. Ligament potrebuje čas, da se zaraste. Doktor mi je takrat dejal, da bo trajalo šest tednov. Toliko časa potrebuje ligament, da zraste. Oteklina noče nazaj, ampak me ne boli. Sem optimističen," dobro novico naznanja Lorbek, ki je ob Goranu Dragiću eden najpomembnejših mož izbrane vrste Jureta Zdovca. Z ekipo na treningih še ne sodelujeta povsem – Erazem se bo ekipi priključil šele po koncu turneje na Kitajskem, saj opravlja terapijo.

Rad bi se vrnil v poljsko formo

Slovenski selektor verjame, da bi lahko starejši od bratov Lorbek na svetovnem prvenstvu pokazal podobne predstave kot na Poljskem pred petimi leti, ko je bil izbran v peterko prvenstva in se potegoval celo za naziv MVP turnirja.

"Hočem se vrniti na raven, na kateri sem bil na Poljskem. Lani sem bil po operaciji kolena veliko odsoten, nato sem lovil ritem, ga ujel in si poškodoval gleženj. Imam veliko željo, da se vrnem tja, kjer sem že bil. Najprej moram odpraviti poškodbo."

Če mu bo zdravje dopuščalo, bosta z bratom Domnom po evropskem leta 2009 skupaj zaigrala tudi na svetovnem prvenstvu, kar bi bila za oba dodatna spodbuda. "Pomembno je, da smo vsi na isti črti in stremimo k cilju. Le tako lahko dosežemo rezultat," poudarja član Barcelone, v kateri bi rad nadaljeval kariero, a je za zdaj videti, da ni v načrtih kluba za prihodnjo sezono. "Trenutno je status nerešen. Pogodbo z Barcelono imam in upam, da bomo našli pravo rešitev. Ostal bi tukaj, saj je klub odličen, družina je navajena na okolje. Tukaj smo vendarle pet let," pravi Lorbek, ki vidi v Špancih veliko željo, da bi na letošnjem prvenstvu osvojili zlato medaljo.

Ne spreglejte