Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
15. 9. 2015,
19.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sasu Salin Alen Omić Gran Canaria Finska Slovenija Olimpija

Torek, 15. 9. 2015, 19.40

8 let

Finski košarkar, ki bo vodnik našemu velikanu Alenu Omiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zgodba Fincev na EuroBasketu se je tako kot za Slovence končala v osmini finala. Sasu Salin je zadovoljen s prikazanim, že pa je obrnil list proti klubski sezoni, v kateri ga čaka dodatno delo.

Finski košarkar Sasu Salin je prišel v Olimpijo leta 2010 in skoraj pet let preživel v Ljubljani. Na začetku je imel veliko težav, saj je deloval bolj v ozadju, nato pa je začel pridobivati minute na parketu, da je lahko pokazal, da ima pri metih z razdalje mehko roko. Letos je med sezono odšel h Gran Canarii v Španijo, kjer bo v prihodnjem tekmovalnem obdobju njegov soigralec Alen Omić, s katerim sta sodelovala že pri Olimpiji. V finski reprezentanci je bil na EuroBasketu s 13,2 točke najboljši strelec, svojo pot pa je tako kot Slovenci končal v osmini finala. Poraz je moral priznati Srbom.

V osmini finala ste imeli izjemno zahtevno delo. Nasproti so vam stali svetovni podprvaki Srbi. Kljub temu da ste jim nasuli 26 točk, je bilo premalo za presenečenje … Vedeli smo, da se bomo pomerili z verjetno najboljšo ekipo na prvenstvu. V prvem polčasu smo se še upirali, nato so se Srbi razigrali. Težko je igrati proti njim.

Ko ste videli, da je Češka presenetila Hrvaško, Latvija premagala Slovenijo, ste mislili, da lahko tudi vi preskočite Srbe? Seveda, pred tekmo tako ali tako nihče ne razmišlja, da bo izgubil. Vsi smo imeli občutek, da bomo prav tako presenetili, vendar se sanje niso uresničile.

Če pogledate proti prvenstvu, ste z doseženim zadovoljni? Uvrstili smo se v drugi del, kar je bil naš cilj, čeprav smo želeli narediti še korak dlje. Teplo nas je, ker smo imeli v skupini slabše izhodišče, sicer se ne bi pomerili s Srbi. Vendar je po bitkah vedno lahko biti general.

Dobro poznate slovenske igralce, ste bili presenečeni, da so izgubili proti Latviji? Deloma sem bil. Govoril sem z Luko Rupnikom. Morda so se premalo trudili, da bi jim uspelo preskočiti Latvijo. Takšni smo bili mi proti vam na pripravljalni tekmi v Kopru, ko smo brez pravega truda visoko izgubili. Osmina finala je le ena tekma in Latvija je igrala čvrsto.

Pogrešate Ljubljano, ki ste jo letos med sezono zapustili? Seveda. Upal sem, da bomo igrali tisto pripravljalno tekmo v Ljubljani, vendar je na žalost nismo. Najverjetneje pridem v vaše glavno mesto prihodnje leto na obisk.

Ste pa dobili iz Ljubljane Alena Omića, ki bosta pri Gran Canarii soigralca … Ne vem, ali je to dobro ali ne? Šalim se, dobro je. Z Alenom bo zabavno. Morda se bomo naučili kaj angleščine.

Vi ali Alen? Mislim, da angleško govorim dobro (smeh, op. p.). Pomagal mu bom, če bo potreboval. Morda se bo naučil španskega jezika. Morda bo to za Omo lažje.

Špansko že govorite? Šel sem na nekaj tečajev. Upam, da bom kmalu govoril dobro.

Torej boste njegov vodnik? Slišal sem, da naj bi mu fizioterapevt Grega prišel pomagat, nato bo na mojih ramenih.

Kako je v Las Palmasu in kakšna je španska liga? Na otoku je lepo vreme, vse je dobro organizirano. Veliko potujemo, zaradi tega je malce težko, sicer je vse super. Španska liga je zelo močna. Vsak lahko premaga vsakogar. Mislim, da imamo letos dobro ekipo in da bomo naredili nekaj lepega.

Ne spreglejte