Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
19. 1. 2013,
9.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Sašo Filipovski

Sobota, 19. 1. 2013, 9.33

8 let

Filipovski: V Zagreb ne odhajamo z belo zastavo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Zmaje" po dveh domačih tekmah tokrat čaka gostovanje pri Cedeviti. Ljubljančani imajo največje težave pod košem, a trener Sašo Filipovski opozarja,da v Zagreb ne gredo z belo zastavo.

Pri "zmajih", ob prodaji , pod košem pogrešajo še Dylana Pagea, ki je zaradi rojstva otroka odpotoval v Ameriko, a se ni vrnil do dogovorjenega datuma. Tako Ljubljančanom pod košem ostaja le še četverica igralcev – Dino Murić, Emir Suljemanović, Dražen Bubnić in Alen Omić. "Imamo nekaj težav pod košem, kjer nam manjka kakšen igralec v rotaciji, zato lahko le upam, da se bomo enakovredno kosali z odličnimi centri Cedevite," je dejal Filipovski o težavah z visokimi igralci. Na Ljubljansko srečo tudi v Zagrebu ne poteka vse po načrtih. Cedevita zadnje tri tekme parketa ni zapustila z zmago, na zadnji pa so proti Crveni zvezdi doživeli pravo malo katastrofo – izgubili so za 25 točk. Vodstvo je že udarilo po mizi in denarno kaznovalo trenerja Aleksandra Petroviča ter nekatere igralce. Manjšemu znesku na računu se je uprl Lukša Andrić, ki tako ne bo nevaren za koš "zmajev", saj trenira z drugo ekipo. "Cedevita v letošnji sezoni še ni ujela pravega ritma. Že pred časom so zamenjali trenerja in v primerjavi z začetkom sezone, ko smo se prvič pomerili, igrajo drugačno, bolj hitro košarko," o nasprotniku z enakim izkupičkom zmag in porazov razmišlja strateg ljubljanske barke Filipovski.

"Cedevita premore lepo število kvalitetnih posameznikov"

Vzporednic z prvim medsebojnim srečanjem je zelo malo, saj je prišlo do kar nekaj sprememb. Najprej je nenapovedano moštvo zapustil trener Božidar Maljković, z prihodom novega, pa je še nekaj igralcev postalo "tehniški višek". Moštvo je zdaj "očiščeno" po željah Petrovića, a rezultatov za enkrat še ni. "Igrati bomo morali agresivno v obrambi in pametno v napadu. Cedevita ima po imenih zagotovo eno najboljših ekip Lige ABA in premorejo lepo število resnično kvalitetnih posameznikov. Zagrebčani so favoriti, a na to gostovanje zagotovo ne odhajamo z belo zastavo in brez ambicij po zmagi," je pred evroligaškim dvobojem v ligi ABA odločen Filipovski.

"Zmaji" nevarni predvsem od daleč

Medtem ko Filipovskega skrbi predvsem igra pod košem, pa na drugi strani Petrović opozarja predvsem na Olimpijine zunanje igralce, katere bodo morali zaustaviti. "Igramo proti ekipi, ki večino svojih točk dosegal z zunanjih položajev. Govora je o izredno talentirani in mladi ekipi. Tu mislim na Blažiča, Prepeliča in Salina. Ne smemo pozabiti niti na Rannikka, ki je proti Zadru pokazal, kaj lahko stori na parketu. Če nam uspe zaustaviti njihov met od daleč, lahko razmišljamo o končnem uspehu," ostaja previden Petrović.

Ne spreglejte