Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2019,
13.12

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Žiga Dimec Sixt Primorska

Sreda, 5. 6. 2019, 13.12

4 leta, 10 mesecev

Evropski prvak Žiga Dimec od zdaj pri državnih prvakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Žiga Dimec | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenski košarkarski prvak Sixt Primorska je v svoje vrste zvabil prvo okrepitev za novo sezono. V četrto leto delovanja se bo klub iz Kopra podal močnejši za slovenskega reprezentanta Žigo Dimca, ki se v Koper seli iz litovskega prvoligaša Lietkabelisa.

Z njim je košarkar iz Prebolda nastopal v ligi prvakov, v državnem prvenstvu pa osvojil končno četrto mesto. V litovski ligi je odigral 32 tekem, na igrišču je v povprečju preživel 20 minut in pol, v katerih je 8,2 točke dodajal 3,2 skoka.

Preteklo sezono je sicer 26-letni Dimec začel pri nemškem Medi Bayreuthu, ki je bil njegova prva izkušnja zunaj slovenskih meja. Pred tem je v domovini branil barve Krke, Rogaške, Konjic in matičnega Zlatoroga. V dresu klubov iz Novega mesta in Laškega si je že nabiral tudi izkušnje v regionalni ligi Aba.

Žiga Dimec | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida Želi si napredovati

Dimec je bil v preteklosti član vseh reprezentančnih selekcij, sodeloval je tudi pri zgodovinskem uspehu leta 2017, ko se je Slovenija v Istanbulu okitila z naslovom evropskega prvaka.

"Sixt Primorska mi ponuja priložnost, da na svoji športni poti stopim korak naprej. Ekipa ima visoke cilje, kar mi je izredno všeč. Tudi mesto Koper ponuja ugodno klimo za življenje in je precej bližje mojega doma, kot je bilo to v pretekli sezoni. To so bili poglavitni razlogi, da smo sklenili dveletno sodelovanje. V novi sezoni si želim, da pod vodstvom Jurice Golemca in drugih članov strokovnega štaba čim bolj napredujem v igri. Naredil bom vse, da z ekipo ponovimo izjemne dosežke v zadnjem letu. Komaj čakam, da se začnejo tekme ter da primorsko navijaško vzdušje, ki sem ga v Areni Bonifika do zdaj spremljal na daljavo, začutim tudi v živo," je ob prihodu v Koper dejal Dimec.

Ne spreglejte