Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
12. 2. 2016,
13.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Fiba liga prvakov liga prvakov Crvena zvezda liga ABA

Petek, 12. 2. 2016, 13.40

6 let, 7 mesecev

Evroligaška sestavljanka že skoraj končana

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V boju za prevlado v evropski klubski košarki se vsaj za zdaj zdi, da ga dobiva Ulebova evroliga, ki potrebuje le še dva člana za svojo 16-člansko ligo. Med kandidati je tudi Crvena zvezda.

Na evropskem košarkarskem parketu med Fibo in Ulebom še vedno poteka boj za prevlado v klubski košarki na stari celini. Če med prej omenjenima organizacijama ne bo sklenjen dogovor, bomo imeli v prihodnji sezoni štiri evropska tekmovanja, za zdaj pa še ni povsem znano, katera moštva bodo igrala v katerem izmed tekmovanj. Najelitnejše tekmovanje bo po dozdajšnjih dogovorih še naprej Ulebova evroliga (v prihodnji sezoni bo štela 16 moštev), ki ima za prihodnji dve sezoni že določenih 11 moštev. Tem naj bi se kmalu uradno pridružil še tretji turški klub Darušafaka, katerega glavni sponzor je postal zelo pomemben partner evrolige, eno mesto bo pripadlo zmagovalcu Eurocupa, eno zmagovalcu kvalifikacij, dve mesti pa ostajata prosti.

Le še trije kandidati za dve mesti?

Po pisanju španskega Munda Deportivo se bodo za preostali dve vstopnici udarila tri moštva – ruski Lokomotiv Kuban, nemški Bayern in beograjska Crvena zvezda.

Če bi se napovedano uresničilo, bi to pomenilo, da bo brez mesta v evroligi ostala liga ABA, ki je imela v letošnji sezoni dva kluba v najelitnejšem klubskem tekmovanju, mesto pa bi dobil le klub z območja nekdanje skupne države – torej Crvena zvezda.

Takšen razplet seveda ne ustreza trenutno vodilnemu moštvu lige ABA, podgoriški Budućnosti. V tej si zadnji dve sezoni zelo prizadevajo vrniti v evroligo (tam so nazadnje igrali v sezoni 2002/03). Želijo, da bi bila vstopnica za evroligo vezana na ligo ABA, ne le na klub, saj bi s tem jadransko tekmovanje izgubilo pomen.

Vodilni pri ligi ABA še niso komentirali dogajanja, za zdaj pa se še nočejo postavljati na Fibino ali Ulebovo stran.

Več bo znanega po skupščini lige, na kateri bodo klubi, ki so obenem tudi lastniki lige, odločali o evropski klubski prihodnosti.

Ne spreglejte