Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
23.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Krka Crvena zvezda ABA

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 23.16

8 let

Evroligaš je bil zrel za slovenski skalp, a je ostalo le pri sanjah

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prihod prvega favorita lige ABA Crvene zvezde v Novo mesto je ponujal lepo priložnost za presenečenje košarkarjev Krke, ki pa jim je v ključnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in moči.

O favoritu dvoboja med Krko in Crveno zvezdo ni bilo nobenega dvoma. Kakovostnejši igralski kader, občutno večji proračun kluba, zmage v evroligi proti aktualnemu evropskemu prvaku Real Madridu, Himkiju našega Zorana Dragić in Bayerna so govorili v prid Beograjčanov. Prav vse ekipe v ligi ABA so zaradi teh podatkov toliko bolj željne skalpa Crvene zvezde.

Košarkarji Krke so se zato odločno podali v boj z bolj uveljavljenim tekmecem in imeli skoraj ves prvi polčas pobudo. Sredi druge četrtine so se lahko pohvalili celo z devetimi točkami prednosti, potem ko je drugo trojko in svojo osmo točko za 31:22 dosegel Mirko Mulalič. Obilico preglavic je četi Ivana Velića povzročala nekoliko čvrstejša igra gostov v obrambi, s katero so domači težje organizirali napade.

Po delnem izidu 10:1 so se rdeče-beli približali le na minus ena (32:33), a so do besede spet prišli gostitelji, ki so z osmo točko Jureta Lalića kmalu povedli z nekoliko bolj otipljivo prednostjo (40:32).

"Evroligaš je bil zrel, da bi ga premagali"

Skozi celotno tekmo so imeli gostje iz Beograda spodbudo s tribun, njihovi navijači pa so dobili zadoščenje v prvi minuti tretje četrtine, v kateri si je Crvena zvezda pri 41:40 ekspresno zagotovila vodilni položaj. Na veselje domačih ljubiteljev oranžne žoge so košarkarji v zeleno-beli opravi le našli ritem in nato držali stik s favoriziranimi gosti, ki so sklepnih deset minut začeli z minimalno razliko točke (51:50).

A je četa Dejana Radonjića ob koncu pokazala, zakaj je uspešna v evroligi. Po trojki srbskega reprezentanta Marka Simonovića in košu Vladimirja Štimca je šest minut pred iztekom vodila s +8 (60:52), nekaj trenutkov pozneje pa je bil naskok že dvomesten (64:54).

S simultanko je poskušal rešiti, kar se je dalo, Luka Lapornik (17 točk). Najboljši mož Krke na parketu dvorane Leona Štuklja je s 16. točko 1:11 pred koncem približal svoje moštvo le na tri točke zaostanka (65:68), za kaj več pa je Krkašem zmanjkalo časa, moči in sodniške naklonjenosti – navijači so velikokrat kazali na hrvaško sodniško trojko na čelu s Srđanom Dožaiem, saj se niso strinjali z nekaterimi njihovimi odločitvami. Po trinajstih krogih tako ostajajo pri šestih zmagah, Crvena zvezda pa je vknjižila deseto in se zavihtela na drugo mesto za Budućnostjo.

"V prvem polčasu smo igrali pametno in zrelo, v drugem pa nas je tekmec z agresivno igro prisilil, da smo naredili napake. V začetku zadnje četrtine se nam je Crvena zvezda oddaljila, nam pa ni uspelo zadeti nobene trojke. Evroligaš je bil zrel, da bi ga premagali, vendar nam ni uspelo. Druga stvar, ki je odločala, so bili prosti meti. Košarkarji Crvene zvezde so jih metali 28, mi pa 12," je po tekmi razloge za poraz s 65:71 iskal domači trener Velić.

Ne spreglejte