Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2024,
22.13

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Alba berlin Žiga Samar Olympiacos Panathinaikos Monaco Partizan Beograd Crvena zvezda Mike Tobey Barcelona Real Madrid Evroliga

Sreda, 20. 3. 2024, 22.13

1 mesec, 1 teden

Evroliga, 30. krog

Fenerbahče se je igral z ognjem, drobtinice za Tobeyja ob novem porazu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Fenerbahče | Fenerbahče je ugnal Barcelono. | Foto Guliverimage

Fenerbahče je ugnal Barcelono.

Foto: Guliverimage

V evroligi je do konca rednega dela le še pet krogov, v katerih se obeta silovit boj za uvrstitev v drugi del tekmovanja. V 30. krogu je drugouvrščena Barcelona s 74:88 klonila proti Fenerbahčeju, Monaco pa z 80:98 proti milanski Olimpii. Šesti poraz v nizu je doživela Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem. V torek sta bila prva na parketu Anadolu Efes in Olympiacos, Turki so z zmago s 85:72 ohranili upanje na preboj med prvih deset. Berlinska Alba, ki ima samo pet zmag, se je hrabro upirala Real Madridu in vodila večji del tekme, v zadnjih dveh minutah pa vendarle priznala premoč vodilni ekipi lige (79:86).

Košarkarji Barcelone so doživeli še deseti poraz v sezoni. Katalonska zasedba je tekmo katastrofalno odprla in slabih pet minut pred koncem prvega polčasa zaostajala s kar 15:40. Španska ekipa je nato v tretjem delu le dodala na plin in se na začetku zadnjega dela srečanja približala na vsega tri točke zaostanka (59:62), a je Fenerbahče odgovoril in se na koncu veselil prepričljive zmage z 88:74. Scottie Wilbekin je ob zmagi dosegel 18 točk, prav toliko jih je na drugi strani ob porazu dosegel Dario Brizuela (4/4 za 3).

Turška ekipa se je s svojo 19. zmago sezone po izkupičku izenačila z Monacom. Ta je v tem krogu z 80:98 moral priznati premoč milanski Olimpii. Italijanska ekipa je prepričljivo vodila že po prvem polčasu, ki ga je dobila z 58:44. Nikola Mirotić je na koncu ob zmagi dosegel 21 točk, pri Monacu je bil najbolj strelsko razpoložen Alpha Diallo s 17 točkami.

Mike Tobey se ni vpisal med strelce. | Foto: Guliverimage Mike Tobey se ni vpisal med strelce. Foto: Guliverimage

Pri izkupičku 19-11 pa je po tem krogu tudi Panathinaikos, ki je z 89:76 zaustavil Crveno zvezdo. Nekdanji član Partizana Mathias Lessort je za Panathinaikos prispeval 19 točk, prav toliko pa sta jih za srbsko prispevala tudi Dejan Davidovac in Nemanja Nedović. Naturalizirani slovenski reprezentant Mike Tobey se v dobrih petih minutah na parketu ni vpisal med strelce, v statistiko pa je vpisal en skok. Zvezda je v evroligi izgubila še šesto zaporedno tekmo, skupno pa že 20. v sezoni.

Samarjeva Alba se je dobro upirala Realu

Vodilni Real Madrid je po slabi prvi četrtini, ki jo je izgubil s 16:26, večji del tekme zaostajal, pa je imel pred njo 23 zmag, Žiga Samar z berlinsko Albo proti Realu Madridu | Foto: Guliverimage Žiga Samar z berlinsko Albo proti Realu Madridu Foto: Guliverimage zadnjeuvrščena Alba Berlin pa vsega pet. Še dve minuti do konca sta bili ekipi poravnani na 77, nakar je v zaključku Real naredil delni izid 9:2. Z 22 točkami je bil najboljši strelec tekme Realov Mario Hezonja (osem skokov). S 17 točkami se je izkazal tudi Guerschon Yabusele. Pri Albi je izstopal Matt Thomas, ki je zadel štiri trojke (16 točk). Mladi slovenski branilec Žiga Samar je igral samo v prvem polčasu in v štirih minutah zadel en koš iz igre, ukradel eno žogo in eno izgubil.

Anadolu Efes se ne predaja, pred tem krogom je bil z 12 zmagami samo 14., a ekipe med desetim in 16. mestom so bile v razmaku le treh zmag. In turška ekipa je po torkovi zmagi nad višjeuvrščenim Olympiacosom s 85:72 zdaj nekoliko bližje prvi deseterici in dodatnim kvalifikacijam za končnico. Pet košarkarjev Efesa je bilo dvomestnih, največ točk, 15., je dal Shane Larkin.

Kevin Punter | Foto: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović Kevin Punter Foto: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović Pred tem krogom deseti Partizan je ohranil zmago prednosti pred Efesom, saj je devetouvrščeno Baskonio za svojo 14. zmago v kotlu domače dvorane premagal s 87:83. Pa je na prejšnjih petih tekmah kar štirikrat izgubil. Zadnje minute tekme so bile sicer precej napete, saj se je španska ekipa nevarno približevala. A so Beograjčani pritisk zdržali. Frank Kaminsky je dal 20 točk, Kevin Punter in Bruno Caboclo po 18. Slednji je imel še 13 skokov. V dresu Baskonie je bil prvi strelec Markus Howard (26). 

Evroliga, 30. krog:

Torek, 19. marec:

Sreda, 20. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte