Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2024,
22.18

Osveženo pred

1 mesec, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Monaco Panathinaikos Barcelona Real Madrid Partizan Beograd Crvena zvezda Žiga Samar Alba berlin Evroliga

Petek, 15. 3. 2024, 22.18

1 mesec, 1 teden

Evroliga, 29. krog

Real končal negativen niz, grški derbi Olympiacosu, nora tekma Fenerbahčeja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Fenerbahče Tyler Dorsey | Tyler Dorsey je dal 28 točk, Fenerbahče kar 118. | Foto Guliverimage

Tyler Dorsey je dal 28 točk, Fenerbahče kar 118.

Foto: Guliverimage

Vodilno moštvo evrolige madridski Real je v 29. krogu niz treh porazov končalo na gostovanju pri Virtusu iz Bologne. S to zmago je potrdil končnico. Olympiacos je v četrtek z 71:65 dobil grški derbi s Panathinaikosom. Kar 118 točk je dal Fenerbahče za zmago proti Valencii. Postavil je nov rekord tekmovanja po zadetih trojkah – 24. Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem je z 80:84 izgubila proti Maccabiju. To je peti zaporedni evropski poraz Beograjčanov. Žiga Samar je dal sedem točk, a je Alba znova izgubila, z 82:90 proti Monacu.

Zadnjeuvrščena Alba Berlin je doživela že 24. poraz. Tretji Monaco jo je za svojo 19. zmago premagal z 90:82. Z 21 točkami je bil prvi strelec zmagovite ekipe Elie Okobo, Mike James jih je dal 20. Povratnik po poškodbi slovenski reprezentant Žiga Samar je za nemško ekipo v 16 minutah dal sedem točk in imel še tri asistence in dva skoka.

Fenerbahče je Valencio premagal za 30 točk, dal pa jih je 118. Košarkarji iz turške prestolnice so že ob polčasu vodili s 57:37, saj so dali v drugi četrtini kar 35 točk. Z 28 točkami je izstopal Tyler Dorsey, ki je zadel osem od devetih metov za tri točke. Dvajsetico sta dosegla še Nigel Hayes-Davis (21) in Scottie Wilbekin (20). Fenerbahče je postavil nov rekord tekmovanja po zadetih trojkah: 24.

evroliga navijači Olympiacos | Foto: Reuters Foto: Reuters Precej manj točk pa je bilo potrebnih za zmago na velikem grškem derbiju, ki ga je z 71:65 dobil Olympiacos. Bila je prava obrambna bitka: PAO je prvo četrtino dobil s 17:7, Olympiacos pa tretjo s 15:9. Odločilna je bila že druga, ki je s 26:16 pripadla domačim. Z 19 točkami je izstopal Moses Wright, pri Panathinaikosu pa je bil najboljši strelec nekdanji košarkar Miami Heat Kendrick Nunn. Izgubila je tudi druga beograjska ekipa, Partizan je proti Barceloni izgubil s 76:94.

Kar dve uri in 12 minut pa je trajala tekma v Beogradu med Crveno Zvezdo in Maccabijem. Telavivska ekipa jo je dobila s 84:80. Zvezdaši tako ostajajo pri desetih zmagah na skromnem 16. mestu. Slovenski reprezentant Mike Tobey se je v šestih minutah na parketu v statistiko vpisal samo z eno osebno napako.

Vodilni Real Madrid, ki je izgubil zadnje tri tekme, je v petek gostoval pri Virtusu in prišel do 23. zmage. Do pomembne zmage v boju za končnico je prišel Bayern, ki je v zadnji četrtini skoraj zakockal vodstvo proti Žalgirisu. Zmagal je tudi Lyon, ki je s 84:80 strl odpor Anadolu Efesa.

Evroliga, 29. krog:

Četrtek, 14. marec:

Petek, 15. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte