Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
22.20

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Partizan Beograd Panathinaikos Virtus Bologna Mike Tobey Crvena zvezda Žiga Samar Alba berlin Barcelona Real Madrid Evroliga

Sreda, 31. 1. 2024, 22.20

2 meseca, 3 tedne

EVROLIGA, 24. KROG

Zvezda do desete zmage, Tobey opozoril nase, poraz Partizana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Crvena zvezda | Crvena zvezda je visoko premagala Valencio. | Foto Guliverimage

Crvena zvezda je visoko premagala Valencio.

Foto: Guliverimage

Po dramatični zmagi na beograjskem derbiju v ligi ABA je Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem v 24. krogu evrolige z 82:64 premagala še špansko Valencio. Vodilni Real Madrid je v torek s 106:101 premagal Maccabi iz Tel Aviva. Barcelona je v sredo na osrednji tekmi kroga zanesljivo premagala Virtus s 84:57 ter je zdaj z razmerjem zmag in porazov 16-8 sama na drugem mestu. Virtus, Panathinaikos in Fenerbahče si delijo tretje mesto (15-9), na vrhu razpredelnice pa je Real (21-3).

V sredo so bile odigrane še tri tekme, vse so se končale z gladkimi zmagami domačih moštev. Monaco je premagal Partizan z 85:70, Žalgiris je bil boljši od Anadolu Efesa s 96:70, Panathinaikos pa od milanskega Armanija s 79:62.

Crvena zvezda je v torek proti Valencii vknjižila svojo deseto zmago. Prvi strelec ob zmagi nad špansko ekipo je bil Nemanja Nedović s 27 točkami, zadel je šest trojk iz sedmih poskusov. Dvomesten je bil še naturalizirani slovenski reprezentant Mike Tobey, ki je v dobrih 22 minutah na parketu dosegel 11 točk (4/8 za 2, 1/2 za 3), k temu dosežku pa je dodal še štiri skoke in tri asistence. Več točk je v tej sezoni evrolige dosegel le proti Maccabiju (12). Pod 11 točk se je podpisal tudi najboljši strelec Valencie Chris Jones.

Najbolj izenačen obračun se je odvil v Münchnu, kjer je Bayern s 112:109 po podaljšku premagal Baskonio. Tri sekunde pred koncem rednega dela je trojko za podaljšek (94:94) zadel Codi Miller-McIntyre. A to domačih ni zmedlo, v podaljšku so vendarle prišli do polnega izkupička. Šest sekund pred koncem je zmago Bayerna s črte prostih metov potrdil Carsen Edwards. Serge Ibaka je ob zmagi Bayerna dosegel 21 točk in sedem skokov, pri Baskonii je Markus Howard prispeval 27 točk (7/12 za 3).

Trojka za podaljšek:

Vodilni Real je zmagal še 21. v sezoni. Tokrat je bil v WiZink Centru v Madridu boljši od Maccabija. Džanan Musa je bil z 19 točkami prvi strelec gostiteljev, pri Maccabiju je bil z 28 najbolj razpoložen Wade Baldwin.

Evroliga, 24. krog:

Torek, 30. januar:

Sreda, 31. januar:

Lestvica:

 

Ne spreglejte