Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 1. 2024,
22.40

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Partizan Beograd Žiga Samar Alba berlin Mike Tobey Crvena zvezda Virtus Bologna Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 26. 1. 2024, 22.40

3 mesece

EVROLIGA, 23. KROG

Osmi poraz Barcelone, Real Madrid do 20. zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
evroliga Barcelona Olimpija Milano | Crvena zvezda je na gostovanju v Berlinu lovila pomembno zmago, a na koncu ostala brez nje. Mike Tobey je na parketu preživel le slabe tri minute in vknjižil tri točke. | Foto Guliverimage

Crvena zvezda je na gostovanju v Berlinu lovila pomembno zmago, a na koncu ostala brez nje. Mike Tobey je na parketu preživel le slabe tri minute in vknjižil tri točke.

Foto: Guliverimage

Derbi 23. kroga evrolige med Fenerbahčejem in Virtusom iz Bologne je z 88:75 pripadel turški ekipi. Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem je na gostovanju pri zadnji berlinski Albi, ki zaradi poškodbe že dlje časa pogreša Žigo Samarja, izgubila z 80:89. Je pa zmagal drugi beograjski klub, Partizan z 81:72 proti Žalgirisu. Vodilni Real Madrid, ki je v prejšnjem krogu visoko izgubil z Monacom, je v končnici uspel zadržati vodstvo in za 20. zmago z 90:85 premagal Olympiacos. Že osmi poraz sezone je doživela Barcelona, s 70:74 proti Milanu.

Real Madrid, ki je bil boljši že na prvi tekmi decembra, je gladko dobil derbi 23. kroga (90:85). Olympiakos je pod vtisom poraza v grškem prvenstvu proti večnemu tekmecu Panathinaikosu pred nekaj dnevi že v startu zaostal 11:30 in nato vse do konca lovil priključek. Dve minuti pred koncem se je približal na štiri točke zaostanka, več pa mu ni uspelo.

Izgubil je tudi Panathinaikos, ki je bil do gostovanja v Beogradu pri Maccabiju v seriji štirih zmag oziroma osmih uspehih na zadnjih devetih tekmah (90:75). Izraelci so Grke premagali že na prvi tekmi v Atenah.

Fenerbahče je premagal tekmeca v boju za eno od prvih šestih mest, ki neposredno vodijo v izločilne boje oziroma v četrtfinale. Zabeležil je četrto zmago na zadnjih petih tekmah, Virtusu iz Bologne pa zadal tretji poraz v štirih nastopih v evroligi (88:75). Italijani (15-8) imajo zmago več od Turkov, ki pa so boljši v medsebojnih tekmah.

Crvena zvezda je doživela boleč udarec v upanju na uvrstitev do desetega mesta, ki še vodi v razigravanje za končnico. Proti Albi, ki je zmagala drugič na zadnjih treh tekmah in nadaljuje mrtvi tek z Asvelom na repu razpredelnice, je izgubila štirinajstič v sezoni (89:80), tako da za Valencio oziroma Partizanom zaostaja dve zmagi. Mike Tobey je v dresu Crvene zvezde igral manj kot tri minute in zadel eno trojko, Žiga Samar pa je zaradi poškodbe stopal izpustil trinajsto tekmo zapored za Nemce.

Evroliga, 23. krog:

Četrtek, 25. januar:

Petek, 26. januar:

Lestvica:

Veolia Towers : Cedevita Olimpija
Sportal Cedevita Olimpija po skoraj letu končala črn evropski niz
Ne spreglejte