Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 1. 2021,
20.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Evropski Pokal Eurocup Virtus Bologna Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 13. 1. 2021, 20.21

3 leta, 3 mesece

EUROCUP, 1. KROG DRUGEGA DELA

Cedevita Olimpija izgubila pri favoriziranih Italijanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Cedevita Olimpija - Virtus Segafredo | Cedevita Olimpija je na gostovanju pri favorizirani Bologni izgubila s 76:90. | Foto KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je na gostovanju pri favorizirani Bologni izgubila s 76:90.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so na uvodni tekmi drugega dela EuroCupa na gostovanju pri Virtus Segafredo Bologna, ki velja za enega od glavnih favoritov tekmovanja, izgubili s 76:90. 

Jurica Golemac
Sportal Kdor je zadovoljen, nima pojma o športu

Ljubljančani so gostovanje pri enem glavnih favoritov za prvo mesto začeli rezultatsko dobro, gostitelji niso našli pravega recepta za četo Jurice Golemca, v prvih desetih minutah so zmogli zgolj 11 točk, Cedevita Olimpija pa 18. Italijansko moštvo je poskušalo z meti z razdalje, a v prvi četrtini zgrešilo vseh osem trojk.

V drugi četrtini se je zgodba spremenila, domačini so se razigrali in na krilih nekdanjega dolgoletnega igralca NBA Marca Belinellija (17 točk do polčasa) najprej ujeli zmaje, nato pa prišli do dvomestne prednosti in se na odmor odpravili z rezultatom 46:34. Pri Olimpiji sta bila v prvem polčasu strelsko razpoložena le kapetan Jaka Blažič in Kendrick Perry, ki sta prispevala 24 točk, oba po 12.

Italijani so v nadaljevanju držali prednost, Olimpija se je še najbolj približala na minus sedem (52:45), v zadnjih deset minut pa vstopila z 11 točkami zaostanka. Ta se je v nadaljevanju še povečal, Virtus je na koncu pričakovano slavil (90:76) in ostal neporažen v EuroCupu.

Fotogalerija s tekme (Foto: KK Cedevita Olimpija)

Fotogalerija
1 / 21

Belinelli in Blažič končala pri 25

Prvi mož ob zmagi je bil Belinelli s 25 točkami, blestel je Vince Hunter (22 točk, 9 skokov), Miloš Teodosić, ki se je izkazal z nekaj lepimi asistencami, in Kyle Weems sta se ustavila pri 13 točkah. Pri Ljubljančanih sta voz vlekla Blažič (25 točk) in Perry (22).

Olimpija bo naslednjo tekmo EuroCupa odigrala v torek, ko v Stožice prihaja Budućnost.

Golemac: Potrebujemo več odgovornosti v napadu in obrambi "Potrebujemo veliko več odgovornosti posameznikov v napadu in obrambi," je po porazu dejal trener Golemac. | Foto: KK Cedevita Olimpija "Potrebujemo veliko več odgovornosti posameznikov v napadu in obrambi," je po porazu dejal trener Golemac. Foto: KK Cedevita Olimpija

"Zaslužena zmaga Virtusa Segafreda Bologne. Mi smo imeli svoje priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Nedopustno je, da smo v prvem polčasu tekmecem dovolili do desetih napadalnih skokov in ob tem naredili zgolj sedem osebnih napak. Ko se takšna ekipa enkrat oddalji, se ji je težko znova približati. Potrebujemo veliko več odgovornosti posameznikov v napadu in obrambi. Moramo biti boljši in se vrniti k osnovam. V porazu ni nič dobrega. V drugem polčasu smo tekmecem sicer dopustili zgolj tri skoke v napadu in naredili petnajst osebnih napak. Videlo se je, da smo dvignili raven agresivnosti in spremenili svojo miselnost. A ne sme se zgoditi, da na tak način igramo zgolj 20 minut.

Eurocup, 1. krog drugega dela:

Skupina G:
Torek, 12. januar:
Budućnost
: JL Bourg 108:80

Sreda, 13. januar:
Virtus Bologna : Cedevita Olimpija 90:76 (11:18, 46:34, 60:49) 
Belinelli 25, Hunter 22, 9 sk, Teodosić in Weems oba po 13; Blažič 25, Perry 22, 5 asist.

Lestvica:
1. Budućnost Podgorica 1 tekma - 1 zmaga
2. Virtus Bologna 1 - 1
3. Cedevita Olimpija 1 - 0
2. JL Bourg 1 - 0

Cedevita Olimpija Nanterre Jurica Golemac
Sportal Ljubljančani pred evropsko poslastico #video
Ne spreglejte