Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
2. 4. 2016,
7.48

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije Vladimir Anzulović Dejan Mihevc Damjan Novaković Aleš Pipan Zlatorog Rogaška Slatina Tajfun Krka

Sobota, 2. 4. 2016, 7.48

6 let, 7 mesecev

Drug drugega hvalijo, v mislih pa imajo le eno

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Sandi Čebular

V soboto je čas, da se v boj za zmago v ligi za prvaka podajo še štiri moštva. Košarkarji Zlatoroga gostijo Tajfun, Rogaška pa Krko.

Četrti krog košarkarske lige za prvaka sta v sredo odprla Union Olimpija in Helios. Ljubljančani so s 105:54 ponižali Helios in drugič zmagali – toliko zmag imajo tudi Domžalčani.

 

Z dvema se po treh krogih lahko pohvalijo tudi pri Zlatorogu, Krki in Rogaški, medtem ko so košarkarji Tajfuna še pri ničli. Danes pa v Laškem zasedbo Aleša Pipana ob 19. uri čaka težko delo. Gledalci bodo spremljali lokalni obračun. "Zlatorog ima zelo izkušeno ekipo, s posamezniki, ki lahko s svojo individualno kakovostjo sami odločijo tekmo. Laščani so zelo nevarni pri metu z razdalje, saj lahko skoraj vsak izmed njih zadane za tri točke. Čeprav mi ne bomo nastopili v polni postavi, bomo naredili vse, da zmagamo prvič v ligi za prvaka," je optimističen trener aktualnih prvakov Dejan Mihevc.

 

"Pred nami je pomembna tekma. Tajfun je dobra ekipa, z dobrimi posameznimi igralci, ki poznajo svojo vlogo na zasedenih položajih. V obrambi bomo morali biti čvrsti ter dobri v skokih pod obema košema. Seveda je naš cilj premagati favoriziranega nasprotnika," pa razmišlja Pipan.

 

Vroče bo tudi v Rogaški Slatini

Istočasno bo v Rogaški Slatini potekal obračun med domačo Rogaško in Krko. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu tekmeca premagali za vsega točko. Rogaškoslatinčani so z 88:87 preskočili Olimpijo, Krka z 78:67 Zlatorog.

 

Trener Krke Vladimir Anzulović se zaveda težkega gostovanja, a računa na zmago Krke. | Foto: Trener Krke Vladimir Anzulović se zaveda težkega gostovanja, a računa na zmago Krke.

 

"Nobena skrivnost ni, da ima ekipa Krke kakovost, ogromno izkušenj in dolgo klop. Naša osnovna naloga bo, da onemogočimo dominacijo Novomeščanov pri skoku v napadu ter zmanjšati število izgubljenih žog na minimum. Nedvomno nas čaka težka misija, a v naši dvorani ob bučni podpori domačih navijačev ne nameravamo kar tako prepustiti točk tekmecu," razmišlja trener Rogaške Damjan Novaković.

 

Da bodo lanski finalisti državnega prvenstva težak zalogaj, se zaveda trener Krke Vladimir Anzulović: "Rogaškoslatinčani igrajo z veliko energije, z velikim številom obrambnih različic in stalno menjajo ritem tekme. Na to smo pripravljeni. Morali bomo izničiti njihovo energijo z našim pristopom in če nam bo to uspelo, bodo naše možnosti za zmago narasle."

Ne spreglejte