Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2016,
22.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Saša Vujačić Miami Heat New York Knicks

Nedelja, 31. 1. 2016, 22.07

8 let

Dragićev Miami po superiorni (četrti zaporedni) zmagi na zasluženo večerjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miami Heat z dvema slovenskim legionarjema Goranom Dragićem in Benom Udrihom doma do četrte zaporedne zmage, Vujačićevi Kratkohlačniki v domači dvorani klonili proti prvakom.

Košarkarji ekipe Miami Heat so si po napornem januarju, večino meseca so preživeli na poti, končno lahko oddahnili. Po sinočnji zmagi nad Atlanto, odpravili so jo z rezultatom 105:87, in s tem četrti zaporedni zmagi, se lahko odpravijo na zasluženo večerjo, je po tekmi namignil prvi strelec košarkarskega obračuna Chris Bosh. V statistiko zmagovite ekipe, ki je napredovala na prvo mesto jugovzhodne skupine in četrto mesto vzhodne konference, je vpisal 18 točk, devet jih je ob metu iz igre 4:10 prispeval Goran Dragić, dodatnih šest pa drugi slovenski legionar v dresu Vročice, Beno Udrih.

Igral je tudi Saša Vujačić, ki je solidno izkoristil svojih 18 minut na parketu. Z enajstimi točkami sicer ni mogel preprečiti poraza New Yorka doma proti vodilni ekipi lige Golden State Warriors, je pa to njegov drugi najboljši točkovni izkupiček v tej sezoni. Vujačić je iz igre zgrešil le en met. Bojevniki so Kratkohlačnike premagali z rezultatom 116:95.

Prvi strelec gostov je bil Klay Thompson s 34 točkami, Draymond Green se je izkazal s trojnim dvojčkom (20 točk, 10 skokov, 10 podaj), Stephan Curry pa je dosegel zgolj 13 točk.

Novo zmago so zabeležili tudi košarkarji Los Angeles Clippers. Chicago so nadigrali s 120:93 in to kljub temu, da so že dober mesec brez prvega igralca Blakea Griffina. Od njegove poškodbe so od osemnajstih tekem izgubili le tri. Koliko časa bo Griffin še odsoten ni odvisno le od njega; čaka ga namreč kazen, ker je prejšnji teden udaril enega od pomočnikov trenerja. Pri tem si je poškodoval zapestje.

Veliko slabše gre mestnemu tekmecu Lakers. Po desetem zaporednem porazu so padli na izkupiček 9-41, ki pomeni zadnje mesto na zahodu oziroma najslabši klubski izkupiček po sezoni 1993/94. Poraze nabira tudi Phoenix; Dallas mu je zadal 14. zaporedni poraz na gostovanjih.

Ne spreglejte