Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
27. 2. 2020,
13.28

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

1

Natisni članek

Miami Heat Dallas Mavericks NBA Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 27. 2. 2020, 13.28

4 leta, 1 mesec

GORAN DRAGIĆ IN LUKA DONČIĆ PRED VNOVIČNIM SREČANJEM

Dragić zahteva spremembe, Dončić pa ima le eno željo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,84

1

Goran Dragić. Luka Dončić. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Bila sta nacionalna junaka, ki sta Sloveniji prinesla naslov evropskega prvaka, v Združenih državah Amerike pa iz tedna v teden dvigovala ugled slovenske košarke. V noči na soboto bosta vnovič tekmeca. Goran Dragić in Luka Dončić. Vsak s svojimi težavami. Vsak s svojimi ambicijami.

Goran Dragić tokrat v vlogi gostitelja. | Foto: Getty Images Goran Dragić tokrat v vlogi gostitelja. Foto: Getty Images

Ob zmagi Dallasa nad SA Spurs (109:103), h kateri je Luka Dončić prispeval 26 točk, 10 skokov in 14 asistenc, kar je že njegov 21. trojni dvojček v karieri, je vnovič zavladal blažji zdravstveni preplah. Ljubljančan je namreč potožil nad bolečinami palca leve roke. "Boli. Potreben bo pregled. A menim, da ni nič hujšega," je dejal Dončić, ki še vedno ni povsem saniral poškodbe gležnja. Vseeno je ujel igralski ritem, njegov Dallas pa je vknjižil drugo zaporedno zmago, peto na zadnjih sedmih tekmah in že 36. v sezoni, s katero odločno koraka v končnico.

"Vsaka zmaga je pomembna. Zmaga je zmaga. Le to šteje, tudi takrat, ko igra ne teče dobro," razmišlja Dončić, ki so ga ameriški novinarji po tekmi spraševali tudi o tem, da bo v petek dopolnil 21 let. "Za rojstni dan si želim le novo zmago. Sicer pa mi ta številka ne pomeni prav veliko. V naši državi postaneš polnoleten z osemnajstimi leti," je sedmo silo podučil slovenski zvezdnik, katerega povprečje v tej sezoni znaša zavidljivih 28,7 točke, 9,6 skoka in 8,7 asistence na tekmo.

Do danes jih je odigral 47. Naslednja bo nekaj posebnega. Ne le zaradi dejstva, da ga na 21. rojstni dan čaka delovni večer, temveč predvsem zaradi tega, ker se bo pred številnimi slovenskimi navijači v Miamiju vnovič srečal z rojakom in soigralcem z nepozabnega EuroBasketa 2017 Goranom Dragićem. Floridsko-teksaški obračun s slovenskim predznakom bo na sporedu v noči na soboto ob 2.00.

Stara znanca iz reprezentance se znova srečata. | Foto: Sportida Stara znanca iz reprezentance se znova srečata. Foto: Sportida

Dragić: Nekaj se mora spremeniti

Miami Dončićevo ekipo pričakuje s precej slabšo popotnico. Na zadnjih devetih tekmah je namreč vknjižil kar sedem porazov. Med drugim tudi v noči na četrtek proti Minnesoti (129:126), ki je kot naslednja v nizu razkrila slabosti floridskega moštva. Slednje je izgubilo ostrino, s katero je navduševalo v prvem delu sezone.

"Nismo več ekipa s prvega dela sezone. Nekaj se mora spremeniti. Hitro. Ugotoviti moramo, kaj se dogaja. S takšno igro nimamo v končnici kaj iskati. Nihče drug nam ne bo pomagal. Vse je v naših rokah. Ne smemo se smiliti samim sebi. Nimamo pravice za to," je bil po porazu proti Volkovom slabe volje Dragić, ki je v igro znova vstopil s klopi in prispeval 16 točk ter po štiri skoke in asistence.

Gogi ključno težavo vidi v igralski nestabilnosti in predvsem ohranjanju priigrane prednosti. Ob tem opozarja na pomanjkljivo zavzetost v obrambi. "Se zgodi, da met ne steče, a takrat se je treba zateči k obrambi. Tega se preprosto moramo zavedati. To moramo popraviti. Čas pa nikakor ni naš zaveznik," pravi najbolj izkušeni slovenski legionar v ligi NBA, ki v tej sezoni v povprečju dosega 16,3 točke, tri skoke in pet asistenc.

Dvoboji Dallasa in Miamija v dobi Dončića in Dragića

Dallas : Miami 101:112
13. 2. 2019 v Dallasu
Luka Dončić: 19 točk, 8 skokov in 7 asistenc v 31 minutah.
Goran Dragić: ni igral

Miami : Dallas 105:99
28. 3. 2019 v Miamiju
Luka Dončić: 18 točk, 12 skokov in 9 asistenc v 33 minutah.
Goran Dragić: 23 točk, 12 skokov in 11 asistenc v 37 minutah.

Dallas : Miami 118:122
14. 12. 2019 v Dallasu
Luka Dončić: 2 točki, 1 skok in 0 asistenc v 2 minutah.
Goran Dragić: ni igral
Jaka Blažič
Sportal "Stojimo za selektorjem Trifunovićem!"
Alen Kirbiš
Sportal Slovenec, ki bo na tekmi Miami - Dallas odpel ameriško himno #video
Luka Dončić
Sportal Dončić spisal posebno poglavje, izenačil rekord, Dragić v drami ostal praznih rok #video
 
Ne spreglejte