Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 2. 2020,
9.53

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

5

Natisni članek

Dallas Mavericks Miami Heat Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 27. 2. 2020, 9.53

4 leta, 1 mesec

Alena Kirbiša doletela posebna čast

Slovenec, ki bo na tekmi Miami - Dallas odpel ameriško himno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,55

5

Alen Kirbiš | Alen Kirbiš (skrajno levo) bo na tekmi Miami Heat - Dallas Mavericks, ki bo na sporedu v noči na soboto, zapel ameriško himno. | Foto osebni arhiv

Alen Kirbiš (skrajno levo) bo na tekmi Miami Heat - Dallas Mavericks, ki bo na sporedu v noči na soboto, zapel ameriško himno.

Foto: osebni arhiv

27-letnega Alena Kirbiša iz Dobrovc na Dravskem polju je doletela posebna čast. Pred košarkarskim obračunom med Miami Heat Gorana Dragića in Dallas Mavericks Luke Dončića, ki si ga bo v dvorani American Airlines Center ogledalo več sto, po nekaterih podatkih celo dva tisoč Slovencev, bo odpel ameriško himno.

Luka Dončić
Sportal Dončić spisal posebno poglavje, izenačil rekord, Dragić v drami ostal praznih rok #video

Košarkarsko moštvo Miami Heat bo v noči na soboto ob 2. uri po slovenskem času gostilo ekipo Dallas Mavericks z Luko Dončićem, ki bo v petek dopolnil 21 let in tudi po ameriških standardih postal polnoleten.

Pri Miamiju so se odločili, da glede na to, da bo zaradi slovenskega pridiha na Florido pripotovalo več sto, morda celo več tisoč Slovencev, čast prepevanja ameriške himne prepustijo kar enemu izmed njih.

Posebno darilo za navijače

Telekom Slovenije je za navijače, ki si bodo v ZDA ogledali tekmo med Miami Heat in Dallas Mavericks, pripravil poseben zakup mobilnega prenosa podatkov. Več o tem …

Goran Dragić in Luka Dončić si bosta nasproti stala v noči na soboto (ob 2. uri po slovenskem času). | Foto: Reuters Goran Dragić in Luka Dončić si bosta nasproti stala v noči na soboto (ob 2. uri po slovenskem času). Foto: Reuters

S svojim glasom prepričal Alen Kirbiš

Doletela je 27-letnega Štajerca Alena Kirbiša, ki kot pravi, stoodstotno živi samo in zgolj za glasbo.

"Na razpis sta me opozorila starša. Zanj sta izvedela v Facebook skupini, kjer se združujejo Slovenci, ki potujejo na ogled tekme. Sam prej potovanja v ZDA nisem načrtoval, zato sem, ko sem pred tednom dni izvedel, da so na podlagi posnetka, ki sem jim ga poslal, izbrali mene, moral na vrat na nos urediti še vse formalnosti za odhod onkraj Atlantika," nam je povedal Kirbiš, ki se ga mogoče spomnite z avdicije za glasbeni šov Slovenija ima talent. Tisti, ki si boste 7. marca v Stožicah ogledali koncert italijanskega pevca Andree Bocellija, pa ga boste lahko opazili tudi v zboru, ki bo spremljal njegov nastop.

Luka Dončić, Goran Dragić
Novice Posebno darilo za navijače, ki bodo odpotovali na spektakel v ZDA

Takole je bilo na tekmi med Vročico in Telički marca lani.  | Foto: Anže Golob Takole je bilo na tekmi med Vročico in Telički marca lani. Foto: Anže Golob

Trema in velika čast

Kirbiš priznava, da kljub dolgi glasbeni kilometrini pred velikim trenutkom čuti nekaj treme, saj se zaveda, da ga bo že v sami dvorani American Airlines Center spremljalo več kot 20 tisoč gledalcev, nekaj milijonov pa še pred televizijskimi zasloni, a verjame, da bo tremo lahko odmislil in se osredotočil na nastop.

Slovenska veselica v Miamiju marca lani:

Alen se je z glasbo začel ukvarjati v prvem letniku II. gimnazije v Mariboru, ko se je pridružil ekipi English Student Theatre, s katero je štiri leta nastopal, tudi v muzikalih.

Danes obiskuje Konservatorij za glasbo in balet v Mariboru in poje v Triu Cantare. Prepevajo na različnih zabavah, ob presenečenjih, praznovanjih, porokah, pa tudi na pogrebih. S skladbo Don't Die so se prijavili tudi na letošnjo Emo, a niso bili izbrani. Spomnimo, na Emi je Slovence najbolj prepričala Ana Soklič, ki se je predstavila s skladbo Voda.

Alen Kirbiš pa ne bo edini Slovenec s pomembno vlogo na tekmi - v različnih protokolarnih obveznostih bo sodelovalo kar 70 slovenskih otrok, nam je povedal Miha Pogačar iz spletne strani Posvetu.si, ki organizira potovanje v Miami in ogled tekme med Dallasom in Miamijem.

"Organizirali smo nakup skupinskih kart (letos 350 vstopnic, marca lani 550) in v sklopu tekme tudi aktivnosti, ki so povezane z moštvom Vročice. Tudi glede izbire pevca za izvajanje ameriške himne so se iz Miami Heat obrnili na nas. Pevci so nam poslali posnetke, mi pa smo jih posredovali v Miami," nam je ozadje osvetlil Pogačar, ki sodeluje tudi pri organizaciji potovanja v Dallas konec marca, kjer bodo Slovenci deležni prave slovenske športne poslastice.

23. marca bodo Dončić in druščina igrali proti Raketam iz Houstona, dan pozneje pa bo na sporedu še hokejski obračun med Dallas Stars in Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem na čelu.

Preverite, kako je bilo v Miamiju marca lani:

miami navijači
Sportal Nora slovenska noč in neobičajno priznanje Luke Dončića #foto #video
Ne spreglejte