Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
9. 3. 2016,
12.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Chris Bosh Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 9. 3. 2016, 12.43

6 let, 7 mesecev

Dragić uspešno nadomestil najdražjega košarkarja Miamija

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Mesec dni je minilo, odkar je najdražji igralec Miamija Chris Bosh odigral zadnjo tekmo, a se njegova odsotnost ekipi ne pozna, saj so Goran Dragić in soigralci dobili osem od zadnjih desetih tekem.

Moštvo v ligi NBA Miami Heat je v začetku februarja oznanilo, da ima njihov najdražji košarkar Chris Bosh ponovno zdravstvene težave.

Podobno kot lani, ko je 21. februarja končal sezono in izpustil zadnjih 30 tekem, so se tudi tokrat pri 31-letniku pojavili krvni strdki v telesu, vendar jih ima v nasprotju z lani, ko je imel težave s pljuči, tokrat v levi nogi. V lanski sezoni je odsotnost drugega strelca pomenila razpad sistema pri Vročici, ki je po šestih zaporednih sezonah prvič ostala brez uvrstitve v končnico. Mnogi so se zbali, da bo tudi v letošnji sezoni poškodba Bosha, ki je v dozdajšnjem delu sezone dosegal 19,1 točke na tekmo in dodal 7,4 skoka, pomenila rezultatski padec, vendar se je zgodilo ravno obratno.

Dragić se je (končno) prebudil

Ob odsotnosti 4. izbora NBA-nabora leta 2003 je Miami postal eno najbolj vročih moštev v ligi, nanizal osem zmag na zadnjih desetih tekmah in se prebil na četrto mesto vzhodne konference.

Točkovno praznino je z dvigom forme močno zapolnil prav najboljši slovenski košarkar Goran Dragić. Hitrejša igra, h kateri se je moral zateči trener Eric Spoelstra, Dragiću najbolj ustreza, kar kažejo rezultati in tudi številke.

Se bo vrnil v letošnji sezoni?

Spoelstra se za zdaj ne more pritoževati nad igro moštva ob odsotnosti Bosha, saj so igralci v nasprotju z lani ob koncu rednega dela stopili na plin.

Ob tem je dobil tudi veliko pomoč v izkušenem Joeju Johnsonu, ki je pred tem prekinil 24 milijonov dolarjev (22 milijonov evrov) vredno pogodbo z Brooklynom in k Miamiju prišel za le 400 tisoč dolarjev (360 tisoč evrov).

Informacije o vrnitvi Bosha na parket so zelo skope. Košarkar je prek družabnega omrežja Twitter sporočil le, da se počuti odlično. V nedeljo naj bi ločeno od ekipe opravil tudi del treninga, vendar ni nobenega podatka o datumu vrnitve.

Ovira ob lovljenju Duranta?

Miami bo poleti poskušal uloviti najbolj vročega prostega igralca Kevina Duranta, za kar bo ob podaljšanju pogodbe z ikono kluba Dwyanom Wadom potreboval dodatne proste milijone.

Bosh ima na mizi še triletno pogodbo, ki je skupaj vredna nekaj manj kot 76 milijonov dolarjev (69 milijonov evrov), ob vse večjih težavah pa bo morebitnega kupca zanj vse težje najti.

Ne spreglejte