Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
19.36

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Zoran Dragić

Petek, 6. 2. 2015, 19.36

8 let, 1 mesec

Dragić prekinil negativni niz, Udriha presenetila najslabša ekipa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NBA je Goran Dragić prišel do pomembne zmage proti Utah Jazz, ob tem pa je tesno izgubil konkurent Phoenixa za končnico, Oklahoma. Beno Udrih je bil z Memphisom za točko slabši od Minnesote.

Košarkarji Phoenix Suns so se po treh zaporednih porazih znova vrnili v zmagovita pota. V domači dvorani so z 100:93 odpravili Utah. Blestel je predvsem Marcus Morris, ki je tekmo začel na klopi, na koncu pa dosegel kar 34 točk in k temu dodal še 12 skokov. Goran Dragić je ob zmagi dosegel devet točk in šest podaj. Ob zmagi Sonc je njihov glavni konkurent v boju za končnico, Oklahoma, doživela težek poraz proti New Orleansu. Oklahomi ni pomagala niti odlična predstava Russela Westbrooka, ki je 48 točk in zbral še 11 podaj. Tekmo je s trojko v zadnji sekundi odločil center Pelikanov Anthony Davis, ki je dosegel 41 točk. Phoenix ima na osmem mestu, zadnjem, ki še pelje v končnico, zahodne konference 29 zmag in 23 porazov. Presenetljiv poraz je doživel Beno Udrih z Memphisom, ki je osmih zaporednih zmaga izgubil na gostovanju pri Minnesoti, ki je prišla šele do devete zmage v sezoni. Pri Volkovih je bil prvi strelec Andrew Wiggins s 17 točkami, junak zadnje minute pa je bil Španec Ricky Rubio, ki je na sceno stopil v zadnji minuti. Grizliji so nekaj manj kot dve minuti pred koncem še vodili za sedem točk. Rubio je na to dosegel dve trojki in deset sekund pred koncem uspešno izvedel dva prosta meta ter Minnesoti priboril tesno zmago z 90:89. Španski organizator igre je ob odličnem metu za tri točk, ki nikoli ni bila njegova prednost, dosegel 17 točk.

V dvoboju vodilnih moštev Vzhodne in Zahodne konference je bila Atlanta boljša od Golden Statea. V odlični napadalni predstavi obeh moštev, na tekmi so gledalci videli kar 240 točk, je Golden State doživel deveti poraz v sezoni.

LeBron James in njegov Cleveland je po 12 zaporednih zmagah tokrat stopil na mino Indiane, ki je bila uspešnejša z 103:99. Pri zmagovalcih je blestel C. J. Miles z 26 točkami, pri Clevelandu jih je Kyrie Irving dosegel 29.

Ne spreglejte