Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 12. 2015,
19.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Saša Vujačić

Četrtek, 31. 12. 2015, 19.46

8 let

Dragić in Udrih leto začela z najvišjo zmago sezone, Vujačić s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miami Gorana Dragića in Bena Udriha je na prvi dan novega leta gostil Dallas in ga brez težav premagal, praznih rok pa so pri Chicago Bulls ostali Saša Vujačič in soigralci New York Knicks.

To je bila za Miami najvišja zmaga sezone, h kateri je največ točk, 25, prispeval Hasan Whiteside, ki je dodal še 19 skokov. Med najbolj pridnimi podajalci je bil Goran Dragić, ki je soigralce zaposlil s sedmimi podajami, v 31 minutah pa je dodal še 15 točk in štiri skoke. Beno Udrih je na parketu preživel dobrih 21 minut, prispeval dve točki, podaji in tri skoke. Za domače, skočili so na peto mesto vzhoda, je kljub bolezni, najverjetneje ima gripo, zaigral tudi Dwyane Wade, ki je dobrih 18 minutah dodal deset točk. Pri gostih je Zaza Pachulia dosegel 14 točk, Dirk Nowitzki jih je zmogel 11.

"Danes ste videli precej več, kot običajno. V nasprotju s tem, kar mnogi verjamejo, znam zadevati. Danes sem dobil veliko žog in to znal izkoristiti. Novo leto smo si res začeli želeti z zmago. Odlično smo igrali predvsem v obrambi," je po tekmi povedal Whiteside, ki v povprečju dosega po 12 točk na tkemo, danes pa je bil med najbolj zaslužnimi za šesto zaporedno zmago ekipe iz Floride. Odlično je pokril tudi luknjo ob odsotnosti poškodovanega Dwayna Wadea, ki je odigral le 19 minut in dosegel 10 točk, nato pa moral prejeti intravenozno injekcijo zaradi dehidracije.

Slabše je šlo New York Knicks, ki so leto začeli z gostujočim porazom pri Chicago Bulls, za katere je Jimmy Butler k slavju prispeval 23 točk, medtem ko je bil pri poražencih z 20 točkami najbolj razpoložen Carmelo Anthony. Saša Vujačić se ni naigral, na parketu je bil skromne tri minute in pol, v katerih je v statistiko vpisal le en skok.

Ne spreglejte