Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2019,
20.48

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Ilirija Zlatorog laško Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba Hopsi Polzela Helios Suns Rogaška Petrol Olimpija KK Krka Novo mesto Sixt Primorska državno prvenstvo

Natisni članek

Nedelja, 31. 3. 2019, 20.48

5 let, 3 mesece

DRŽAVNO PRVENSTVO, LIGA ZA PRVAKA IN OBSTANEK, 5. KROG

Olimpija po zmagi nad Rogaško ostaja v boju za domači naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
Petrol Olimpija - Rogaška DP 2019 | Petrol Olimpija se v državnem prvenstvu dobro drži, v petem krogu lige za prvaka je premagala Rogaško. | Foto Maša Kraljič/Sportida

Petrol Olimpija se v državnem prvenstvu dobro drži, v petem krogu lige za prvaka je premagala Rogaško.

Foto: Maša Kraljič/Sportida

Košarkarji Petrol Olimpije so v nedeljo na tekmi petega kroga državnega prvenstva lige za prvaka s 66:58 premagali Rogaško. Že v soboto je Helios s 84:75 premagal Hopse. V ligi za obstanek so slavili Laščani in košarkarji Ilirije. Na uvodni tekmi je Krka pred domačimi gledalci z 62:85 priznala premoč vodilnemu Sixt Primorska, pri kateri je bil s 15 točkami najbolj razpoložen Tadej Ferme. 

Ljubljančani so proti Rogaški v prvem polčasu zaostajali, nato pa se zbrali in naredili preobrat. Največ točk pri domačih je dosegel Aleksandar Lazić (16) in ob tem zbral še 10 skokov. Luka Šamanić je prav tako vknjižil dvojnega dvojčka (13 točk, 11 skokov), 13 točk pa je imel še Jan Špan. Pri Slatinčanih je do dvomestne številke prišel le Rashun Davis (15 točk).

"Še vedno delamo preveč napak in izgubljamo preveč žog"

Petrol Olimpija - Rogaška DP 2019 | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar "Čestitke fantom za zmago. Od prve do zadnje minute so prikazali borbeno predstavo. Še vedno imamo kar nekaj rezerve, a če gledam na splošno, sem zadovoljen z našo igro v obrambi. V napadu še vedno delamo preveč napak in izgubljamo preveč žog, hkrati pa smo slabo metali tudi proste mete, preko katerih bi lahko dosegli še kakšnih deset točk več. Imeli smo zmanjšano rotacijo, predvsem na račun predhodne poškodbe Domna Lorbka, v prvi četrtini pa se je poškodoval še Boban Tomić, ki bo skoraj zagotovo dlje časa odsoten s parketov. Imamo kar nekaj težav, hkrati pa imamo dovolj igralcev, zato bomo napravili vse, da v tem času do konca sezone kažemo čim boljše predstave," je bil po tekmi zadovoljen trener zmajev Jure Zdovc.

Na vrhu lestvice lige za prvaka je še neporažena Sixt Primorska, s tremi zmagami in enim porazom ji sledi Petrol Olimpija. Krka je po petih tekmah tretja (2 zmagi/3 porazi). 

Petrol Olimpija : Rogaška (foto Vid Ponikvar, Maša Kraljić/Sportida):

Fotogalerija
1
 / 32

Liga za prvaka, 5. krog:

Lestvica:

Liga za obstanek, 5. krog:

Lestvica:

Preberite še:

Sportal Odvisnost od ene finančne injekcije je obenem blagoslov in prekletstvo

 

Ne spreglejte