Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 4. 2022,
20.45

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Jason Kidd poškodba končnica Utah Jazz Dallas Mavericks Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 22. 4. 2022, 20.45

2 leti

Se bo Luka Dončić vrnil na parket na sobotni četrti tekmi?

Dončić že meče na koš, Kidd je optimističen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Luka Dončić trening | Luka Dončić na petkovem treningu v Salt Lake Cityju | Foto Reuters

Luka Dončić na petkovem treningu v Salt Lake Cityju

Foto: Reuters

Zadnje novice pred sobotno četrto tekmo Dallasa v prvem krogu končnice lige NBA: Luka Dončić še ni dobil zelene luči za nastop, a je trener Jason Kidd optimističen.

Atlanta Hawks, Trae Young
Sportal Drama v Atlanti in prvi poraz Dragićevih nekdanjih soigralcev

Dallas Mavericks v prvem krogu končnice lige NBA proti Utah Jazz vodijo z 2:1 v zmagah, pa Luka Dončić zaradi poškodbe mečne mišice sploh ni igral. Njegovi igralci, še posebej Jalen Brunson (72 točk na zadnjih dveh tekmah), brez njega na parketu dajejo več kot sicer. Na tretji tekmi je šele drugič v klubski zgodovini na eni tekmi kar sedem košarkarjev Dallasa dalo po 12 točk in več. Si pa vsi v Dallasu in navijači Mavericks ter Dončića po vsem svetu želijo, da bi se Ljubljančan čim prej vrnil na parket. Se bo to zgodilo že na sobotni četrti tekmi? Ta se začne ob 22.30 po srednjeevropskem času.

"Na ogledu videoposnetkov je bil super. Sodeloval je. Dobre volje je. Na treningu bo metal na koš, pa bomo videli, kako se bo počutil," je zadnje informacije o Lukovem zdravju novinarjem, zbranim v Salt Lake Cityju, posredoval trener Jason Kidd. "Optimističen? To je dobra beseda. Glede na to, kar je do zdaj naredil, gre v pravo smer. Posluša zdravnike. Opravlja terapije. Ne nazaduje. Bomo videli, kako mu bo šlo danes. A jutri igramo že popoldne." Zelene luči torej Dončić še nima, je pa trener optimističen, a previden. Trenutno razmerje zmag in porazov proti Utahu nima vpliva na to, kdaj se bo vrnil na parket, je še dodal Kidd.

Dončić: Lahko bi igral, a je tveganje preveliko

Dončić sam priznava, da še ne ve, ali bo v soboto igral. "Danes bom treniral. Bom videl, kako se bom počutil," je bil v odgovorih kratek slovenski reprezentant. Kako se sicer počuti? "Dobro se počutim. Kar dobro. Vsak dan bolje." Bi lahko igral že na tretji tekmi? "Na vsaki bi lahko igral, a je tveganje preveliko."

Na treningu dan pred četrto tekmo, ki bo v soboto ob 22.30 po srednjeevropskem času, je Dončić res metal na koš, a je bil pri svojih korakih na parketu še previden.

Luka Dončić
Sportal Dončić si je lahko oddahnil, Čančar v hudih težavah #video
Ne spreglejte