Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2022,
6.18

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Milwaukee Bucks Atlanta Hawks Miami Heat Liga NBA

Sobota, 23. 4. 2022, 6.18

2 leti

LIGA NBA, 22. APRIL (KONČNICA)

Drama v Atlanti in prvi poraz Dragićevih nekdanjih soigralcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Atlanta Hawks, Trae Young | Trae Young je odločil tekmo v Atlanti. | Foto Guliverimage

Trae Young je odločil tekmo v Atlanti.

Foto: Guliverimage

V noči na soboto so bile v končnici košarkarske lige NBA na sporedu tri tekme. Najbolj razburljivo je bilo v Atlanti, kjer so domači Hawks po košu Traeja Younga dobrih pet sekund pred koncem prišli do zmage nad Miami Heat (111:110) in zaostanek v seriji znižali na 1:2. Do zmag sta danes prišli še ekipi Milwaukee Bucks in Phoenix Suns.

Luka Dončić
Sportal Dončić si je lahko oddahnil, Čančar v hudih težavah #video

Košarkarji Atlante so v noči na soboto prišli do prve zmage v končnici lige NBA. Hawks so pred domačimi gledalci po zaslugi Traeja Younga, ki je na koncu dosegel 24 točk in osem skokov, ugnali Miami Heat in tako ostajajo živi v boju za drugi krog končnice. Miami je sicer dobrih devet minut pred koncem srečanja po trojki Duncana Robinsona še vodil s 94:80, a je nato Atlanta odgovorila z delnim izidom 21:7 in dobre tri minute in pol pred iztekom igralnega časa izid poravnala na 101:101.

Zaključek tekme v Atlanti:

V dramatičnem zaključku srečanja je slabo minuto pred koncem trojko za Miami in vodstvo s 110:109 zadel P. J. Tucker, a je tretjo zmago Miamija 5,5 sekunde pred koncem po samostojni akciji s "floaterjem" odločil Young. Poleg Younga je bil pri gostiteljih z 18 točkami in osmimi skoki zelo uspešen še Bogdan Bogdanović. Pri Heat je Tyler Herro tekmo končal pri 24 točkah in sedmih skokih.

Tekma se je sicer začela s skoraj enourno zamudo, saj so varnostne službe v dvorani odkrile sumljiv paket. Izhode ena, dva in tri v State Farm Areni je policijska uprava Atlante začasno zaprla. Policija, enote K-9 in varnostna služba v dvorani so pregledali  območje, medtem ko je bila preiskana vsebina paketa. Ugotovljeno je bilo, da vsebina ni bila eksplozivna, po poročanju Hawksov pa je paket varno odstranila bombna enota Atlante.

Zmagi tudi za Phoenix in Milwaukee

Do vodstva v seriji na štiri zmage je z 2:1 prišla tudi najuspešnejša ekipa rednega dela Phoenix Suns, ki je s 114:111 ugnala New Orleans Pelicans. Suns so se morali znajti brez prvega zvezdnika Devina Bookerja, ki se je poškodoval na drugi tekmi v seriji in naj bi po napovedih izpustil tudi preostale obračune prvega kroga končnice. Glavni vlogi sta ob odsotnosti Bookerja prevzela Deandre Ayton in veteran Chris Paul, ki sta tekmo končala pri 28 točkah in dvojnima dvojčkoma. Ayton je strelskemu izkupičku dodal 17 skokov, Paul pa 14 asistenc. Zadnji žebelj v krsto Pelicans je z dvema zadetima prostima metoma dobrih 12 sekund pred koncem zabil Mikal Bridges, ki je Phoenix popeljal v vodstvo s 114:108, poraz pa je ob koncu s trojko le še ublažil CJ McCollum.

"Posel še ni opravljen. Dosegli smo novo zmago in naslednjič moramo to ponoviti," je po tekmi dejal Paul, ki je pet minut pred koncem zaostanek 92:93 s šestimi zaporednimi točkami spremenil v vodstvo petih točk naskoka, ki ga gostje niso več izpustili iz rok.

36-letni Chris Paul je dosegel 28 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 36-letni Chris Paul je dosegel 28 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še najmanj izenačeno srečanje pa so gledalci spremljali v Chicagu, kjer so prvaki Milwaukee Bucks s 111:88 odpihnili Chicago Bulls. Bucks, ki so na srečanju vodili z največ 37 točkami naskoka, so stvari na svoje mesto postavili že v prvi četrtini, ki so jo dobili s 33:17. Bulls so iz igre metali le z 39-odstotno uspešnostjo (24/50 za 2, 9/34 za 3), Milwaukee pa je na koncu zbral tudi 12 skokov več od nasprotnika (55:43). Z 22 točkami je bil najboljši strelec Milwaukeeja Grayson Allen (5/7 za tri), Bobby Portis je 18 točkam dodal kar 16 skokov, Giannis Antetokounmpo je srečanje končal blizu trojnega dvojčka (18 točk, sedem skokov, devet asistenc). Nikola Vučević je za Chicago dosegel 19 točk.

Luka Dončić trening
Sportal Dončić že meče na koš, Kidd je optimističen #video

Za slovenske ljubitelje lige NBA pa bo zelo zanimiv sobotni večer. Že ob 22.30 nova preizkušnja čaka ekipo Dallas Mavericks, ki bo še drugič zapored gostoval pri Utah Jazz, vse bližje pa naj bi bila vrnitev Luke Dončića na parket. Ponoči pa nova tekma čaka tudi Gorana Dragića, ki bo z Brooklyn Nets lovil prvo zmago v seriji z Boston Celtics.

Končnica lige NBA, 1. krog (22. april):

Vzhod:
Atlanta Hawks : Miami Heat 111:110   /1:2/
Young 24 (8 as.), Bogdanović 18 (8 sk.), Hunter 17; Herro 24 (7 sk.), Butler (10 sk., 8 as.) in Strus 20

Zahod:
Chicago Bulls : Milwaukee Bucks   81:111    /1:2/
Vučević 19, LaVine 15, DeRozan 11; Allen 22, Antetokounmpo 18 (7 sk., 9 as.), Portis 18 (16 sk.)

New Orleans Pelicans : Phoenix Suns 111:114   /1:2/
Ingram 34 (7 sk.), McCollum 30 (7 as.), Graham in Jones 12; Ayton (17 sk.), in Paul (13 as.) 28, Bridges 17

// Skupen rezultat v zmagah, igra se na štiri dobljene tekme.

Ne spreglejte