Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
5. 12. 2018,
11.11

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,41

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 5. 12. 2018, 11.11

5 let, 4 mesece

Dončić v slogu ameriških nogometašev do dodatne izpostavitve #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,41

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekaj dni po prejetju nagrade za novinca meseca je Luka Dončić spet poskrbel, da se o njem čez lužo veliko govori. Ob zmagi Dallasa je bil prvi mož, poskrbel pa je tudi za potezo, ki je bila v ligi NBA izpostavljena kot ena izmed najlepših v večeru.

Noben od slovenskih košarkarjev, ki so igrali v ligi NBA, se do prihoda Luke Dončića ni mogel pohvaliti z nazivom novinec meseca v eni izmed konferenc. Goran Dragić je bil sicer izbran kot igralec tedna. Nagrada Dončiću veliko pomeni, poudarja pa, da ima še veliko prostora za napredek.

Za priznanje je izvedel, ko je med igranjem računalniške igre Fortnite prejel klic. Čeprav je liga NBA drugačna kot evroliga, kjer je v pretekli sezoni blestel, se je nemudoma privadil na novo okolje: "Drugače je. Novinec sem in v novi ligi. Na začetku sem se malce počutil kot novinec, na preostalih tekmah pa je bilo vse v znamenju košarke. Rad bi le užival v košarki. Nič me ni presenetilo. Ko sem bil v Madridu, sem gledal tekme lige NBA, zato me ni nič presenetilo."

Luka Dončić
Sportal Dončić se je vrnil v velikem slogu: z odločilno trojko in podajo #video

TOP 10 akcij dneva, Dončićeva podaja na 4. mestu

Res pa je, da niti sam ni pričakoval, da se bo tako hitro vključil v nov sistem, nov način igranja: "Nisem si mislil, da bom že od začetka igral tako, a moram še vedno veliko stvari izboljšati."

Trener Rick Carlisle mu neizmerno zaupa in se zaveda, da je kakšna napaka posledica mladosti in prevelike želje. A vse to je del odraščanja, je že večkrat poudaril prvi mož stroke pri Dallasu: "Luka je imel odličen mesec. Zaslužil si je to. Ni kaj dodati, naj bo tudi njegov naslednji mesec takšen."

Novo dobro predstavo je pokazal proti Portlandu, potem ko je zaradi težav z desnim kolkom izpustil dvoboj z LA Clippers. Z 21 točkami je bil najboljši strelec Mavericks, zbral pa je tudi devet skokov in tri asistence.

Luka Dončić
Sportal Dončić zaprl usta legendi lige NBA

Lukova predstava proti Portlandu

Ena od njegovih akcij se je znašla med TOP 10 potez večera lige NBA, natančneje na četrtem mestu. V zaključku tekme je v slogu najboljših podajalcev ameriškega nogometa podal Dennisu Smithu jr., ki je tekel v protinapad, nato pa žogo zabil v koš.

Luka je poskrbel tudi za odločilno trojko, ki jo je zadel minuto pred koncem, ko je Dallasova prednost znašala le šest točk.

Naslednja preizkušnja ga čaka v noči na četrtek, ko bo gostoval pri Pelikanih iz New Orleansa.

Luka Dončić
Sportal Luki Dončiću že prva nagrada v ligi NBA
Ne spreglejte