Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2020,
9.13

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Natisni članek

Dallas Mavericks NBA Luka Dončić Luka Dončić

Ponedeljek, 24. 8. 2020, 9.13

3 leta, 8 mesecev

Dončić dočakal najlepši občutek kariere #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,95

3

Potem ko je Luka Dončić v eni najboljših predstav dozdajšnjega dela kariere svoje moštvo Dallas Mavericks v podaljšku s trojko ob zvoku sirene in novim trojnim dvojčkom (43 točk, 17 skokov in 13 asistenc) popeljal do zmage nad LA Clippers (135:133) in rezultat v seriji prvega kroga končnice izenačil (2:2), so družbena omrežja oživela, Dončić pa je kot najboljši občutek na svetu opisal trenutek, ko so mu po neverjetni trojki, ki je zapečatila tekmo, soigralci stekli v objem.

Luka Dončić
Sportal Tekma kariere: veličastna vrnitev čarovnika Dončića!

Komaj 21-letnemu Luki Dončiću - ta na parketu daje vtis rutiniranega mojstra, ki že vrsto let igra in odloča tekme v končnici lige NBA - so po novi neverjetni predstavi čestitali številni velikani košarke in največji zvezdniki tega športa, številni med njimi so izpostavili značilen Dončićev korak nazaj pred metom trojke, posebnega sprejema pa je bil deležen tudi v domači slačilnici.

Doživel je enega najlepših občutkov

Junak 4. tekme prvega kroga končnice med Dallas Mavericks in LA Clippers, ki je bil zaradi poškodbe gležnja še nekaj ur pred tekmo pod vprašajem, je svoje misli na kratko zbral na novinarski konferenci po tekmi.

Na vprašanje, kaj mu je rojilo po glavi v trenutku, ko je dobil žogo, stopil korak nazaj, kar je postal njegov zaščitni znak, in vrgel žogo proti košu, odgovoril, da občutkov v trenutku, ko je videl, da žoga leti v koš, ne zna opisati, je pa trenutek, v katerem mu je v objem stekla vsa ekipa, opisal kot enega najlepših občutkov, kar jih je kot igralec kadarkoli doživel.

Harrell se mu je za sporno opazko opravičil

Odzval se je tudi na vprašanje o domnevno rasistični opazki Montrezla Harrella, izrečeni na prejšnji tekmi z LA Clippers. Harrell naj bi Dončića označil za "jokajočega belčka" (Pussy Ass White Boy), kar je močno razburilo ameriško javnost. "Nič posebnega, vse to se dogaja v žaru boja, veliko čustev je v igri, še posebej v tej končnici. Včasih izrečeš besede, ki jih v resnici ne misliš. Opravičil se mi je, nič posebnega torej."

Montrezl Harrell se je Dončiću opravičil med ogrevanjem pred 4. tekmo končnice:

Kaj se dogaja z gležnjem?

Glede levega gležnja je Dončić dejal, da poškodba s tretje tekme z LA Clippres sicer še ni povsem odpravljena, je pa zdravstveno osebje poskrbelo, da je lahko igral. "Mislim, da bo vse v redu," je bil optimističen Dončić, ki ga naslednja tekma čaka v noči na sredo (ob 3.00 po slovenskem času), šesta pa v noči na petek.

Če bo o zmagovalcu serije odločala sedma tekma, bo odločitev padla v soboto, 29. avgusta.

Čestitke po tekmi so deževale po družbenih omrežjih:

Ne spreglejte