Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
30. 9. 2014,
6.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 30. 9. 2014, 6.54

8 let

Direktor razkril prestopno zgodbo okrog Z. Dragića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na medijskem dnevu Phoenixa je generalni direktor razkril ozadje prestopa Zorana Dragića k njim. Nanj so postali pozorni že na lanskem evropskem prvenstvu, brat Goran pa dolgo ni verjel v prihod.

Ryan McDonough, generalni direktor Phoenx Suns, je za klubsko spletno stran pojasnil ozadje prestopa mlajšega Dragića. Skupaj z trenerjem Jeffom Hornackom sta mlajšega Dragića prvič opazila lani na evropskem prvenstvu v Sloveniji. V Ljubljano sta prišla pogledat, v kakšni formi je njihov prvi zvezdnik Goran Dragić, v oči pa jima je padel še nekdo, ki je na dresu nosil isti priimek.

"S trenerjem sva bila navdušena nad njegovo borbenostjo. Pobere veliko odpadkov. Videti je, kot da pri njem konča vsaka izgubljena žoga. Je zelo borben in to nama je bilo všeč," je McDonough razkril, kako je klub iz Arizone postal pozoren na Zorana.

Razvoj je potekal drugače

Od lanskega septembrskega prvenstva v Sloveniji pa do nedavno končanega svetovnega prvenstva direktor in trener nista veliko spremljala Zorana, ki je imel odlično sezono v španski Unicaji.

"Igralci odraščajo in se razvijajo različno. Zoran se je prebudil pozneje. Že na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji je bil boljši kot kadarkoli prej, letos v Španiji pa je svoje predstave ponesel še stopničko višje," je o novi pridobitvi dejal McDonough.

Na večerji še ni vedel, da gre zares

Po dobrih predstavah Zorana je tudi njegov starejši brat Goran slišal govorice o morebitnem druženju Dragićev po reprezentančni akciji, vendar se ni želel prenagliti v pričakovanjih. Tudi povabilo mlajšega Dragića na večerjo z direktorjem ni v njem sprožilo alarma. "Mogoče želi biti le vljuden in pozdraviti mojega brata," si je dejal Goran.

Povabilo ni bila le vljudnostna gesta. McDonough je hitro prešel k bistvu. "Zorana sem vprašal, kakšni so njegovi načrti in kako bi sprejel novi izziv, kot je na primer selitev v novo državo, izziv nove lige, novih soigralcev," se je že resnejšega lovljenja prve evropske bratske naveze onkraj Atlantika spominjal prvi mož Phoenixa.

Takrat je kliknilo tudi pri starejšemu Dragiću. "Rekel sem si: vau, tole pa se premika. Od tega trenutka dalje sem verjel, da se lahko zgodi in se mi pridruži v Phoenixu," se spominja 28-letni organizator igre.

Noč po večerji Dragićema, ki sta bila tudi sostanovalca na svetovnem prvenstvu v Španiji, ni prinesla veliko spanja. Vprašanja so kar prihajala na plano.

"Ko sem videl željo in plamenčke v Zoranovih očeh, ko sem videl, kako veliko bi mu pomenilo igranje v ligi NBA z njegovim bratom, so pogovori postali zelo resni in v nekaj dneh smo se dogovorili," je McDonough sklenil zgodbo o prihodu 25-letnega Zorana k Phoenixu.

Dragića sta si košarkarsko zelo različna

Phoenix bo imel v novi sezoni torej dva igralca s priimkom Dragić na hrbtu, vseeno pa ju je prav njuna košarkarska različnost pripeljala v isti klub.

"Goran je tradicionalen organizator, veliko igra z žogo v rokah. Zoran je nekoliko večji in močnejši. Poseduje nepredmetne stvari, ki jih želiš pri igralcu in ki ti na koncu pomagajo, da na tekmi zmagaš. Je prvi, ki se bo vrgel na parket za izgubljeno žogo, in vedno je pripravljen na bitko," je McDough razložil razliko med lastnikoma enke in desetke na hrbtu.

In kaj je dejal starejši Dragić novincu v dresu Sonc? "Delati boš moral zelo trdo, ob tem pa biti zelo potrpežljiv. Prvo leto je vedno težko. NBA je drugačna liga in treba se je navaditi. Poskušal mu bom pomagati, kolikor bom lahko, da se privadi. Vse drugo je odvisno od njega," je dejal izkušenejši iz naveze Dragić, ki vstopa že v svojo osmo sezono v najmočnejši ligi na svetu.

Ne spreglejte