Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 6. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar NBA

Petek, 23. 6. 2017, 7.00

6 let, 6 mesecev

Nabor za mlade igralce v ligi NBA

Denver Nuggets so si na naboru NBA zaželeli Slovenca Vlatka Čančarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98
Vlatko Čančar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Košarkarska ekipa Denver Nuggets je na letošnjem naboru novih igralcev za ligo NBA kot 49. s seznama skupaj 60 igralcev izbrala 20-letnega slovenskega krilnega igralca Vlatka Čančarja. Mladi Koprčan trenutno igra za srbsko ekipo Mega Leks. Kot je povedal v kratkem pogovoru za Siol.net, je bil pred izborom nervozen kot že dolgo ne in da je zelo vesel, ker je bil izbran.

"Brez besed sem," je uvodoma dejal 203 centimetre visoki Vlatko Čančar in nadaljeval: "Nervozen sem bil kot že dolgo ne. Sploh nisem šel spat, ker sem čakal, ali bom izbran. Zelo sem vesel, da so me izbrali. Nekako sem vedel, da bi me lahko Denver, vendar nikdar ne veš, kako se bo vse razpletlo. Sicer so me pa ogledniki tega kluba prišli pogledat na tekme Mega Leksa."

Kdaj ga bo pot vodila v ligo NBA, ni znano, saj ima sklenjeno še enoletno pogodbo z Mega Leksom. "Ko bo pravi čas," je dejal nadarjeni slovenski košarkar.

203 centimetre visoki Čančar je trenutno član srbske ekipe Mega Leks. | Foto: Vid Ponikvar 203 centimetre visoki Čančar je trenutno član srbske ekipe Mega Leks. Foto: Vid Ponikvar

Iz Slovenije v Srbijo, kdaj čez lužo?

Čančar poklicno košarko igra od leta 2015, ko je podpisal pogodbo z Unionom Olimpijo. Pred letom dni se je preselil v Srbijo, kjer igra v državni ligi in ligi ABA. Ker gre za mladega košarkarja, ga bo ekipa Nuggets najverjetneje pustila še nekaj časa igrati v Evropi, da se še malce razvije, predvidevajo pri STA.

Ime, ki si ga velja zapomniti: Markelle Fultz

Prvo ime nabora lige NBA je bil sicer Markelle Fultz, ki ga je na svoj seznam košarkarjev dodala Philadelphia. Gre ta 19-letnega in 193 centimetrov visokega branilca iz Marylanda, ki je bil član univerzitetne ekipe Washingtona. Lonzo Ball je postal izbr LA Lakers, Boston je izbral Jaysona Tatuma …
Ne spreglejte