Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
26. 5. 2011,
10.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Olimpija Krka Helios Zlatorog

Četrtek, 26. 5. 2011, 10.51

8 let

Danes zaključiti polfinale zaradi finala Barcelona – Man. Utd.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drevi bosta na sporedu drugi polfinalni tekmi državnega prvenstva v košarki. Pri Olimpiji in Krki so odločeni, da si že danes priigrajo finalno vstopnico. Helios lahko realno ponagaja Olimpiji.

V prvem polfinalnem obračunu so imeli od favoritov bistveno težje delo košarkarji Uniona Olimpije, ki so se kar tri četrtine mučili, da so preklopili zavest in se nehali igrati z živci svojih privržencev. V Domžalah bodo na drugi tekmi polfinala vnovič lahko računali na usluge Kennyja Gregoryja, ki v Stožicah zaradi kazni ni smel igrati, zato pričakujejo, da si bodo že drevi zagotovili finale. "Po mučenju v Stožicah smo se sedaj otresli pritiska. V Domžalah bomo morali igrati motivirani že od samega začetka in ne le zadnjih deset minut. Sicer se nam ne bo pisalo nič dobrega. Verjamem, da bodo fantje že od prihoda na parket delovali zavzeto in da si bomo že drevi zagotovili nastop v pričakovanem finalu," pred gostovanjem v hali Komunalnega centra pravi trener Olimpije Miro Alilović.

Njegov tekmec na klopi Heliosa Rado Trifunović je bil zadovoljen s predstavo v Ljubljani, vendar le v uvodnih 32 minutah. V zadnji četrtini je sledil razpad sistema v igri "barvarjev", ki računajo, da bodo pred domačo publiko še bolj trd oreh Olimpiji. "Za razliko od tekme v Stožicah moramo tokrat igrati zbrano do zadnjega zvoka sirene. Olimpiji se lahko zoperstavimo le z agresivno ter kolektivno obrambo in na takšen način bodo morali igrati košarkarji, če bomo želeli izsiliti tretjo tekmo," so besede Trifunovića.

Če je za tekmo v Domžalah še nekaj dvoma o Olimpijini zmagi, pa ima Krka praktično odprto pot za veliki finale. V Laškem bodo še drugič zapored skušali s hitrim ritmom onesposobiti mlado četo Zlatoroga, ki je v sredo izvedla novico, da je njihov trener Aleš Pipan postal selektor poljske izbrane vrste. Nekdanji selektor slovenske reprezentance je zaradi formalnosti na Poljskem izpustil večerni trening. "Primarna ideja pred povratno tekmo polfinala je, da se ne smemo opustiti, saj vemo, da se Zlatorog ne bo premagal sam od sebe. Pripravljeni smo na bitko. Vrnil se bo Jure Balažič in upajmo, da bo prinesel izboljšave v igri," razmišlja Aleksandar Džikić, ki ga nekateri povezujejo z Zagrebom, medtem ko je pomočnik Aleša Pipana – Sebastjan Krašovec – pred drugo tekmo dejal: "Večerni trening smo opravili brez glavnega trenerja Aleša Pipana, ki je na Poljskem urejal podrobnosti glede prevzema njihove reprezentance. Po visokem porazu je edini načrt popraviti bled vtis."

Realno lahko pričakujemo, da bomo danes dobili oba polfinalista, nekateri akterji pa so v šali dejali, da si želijo zaključiti polfinale drevi že zaradi dejstva, ker je v soboto, ko je sicer predvidena morebitna tretja tekma, na sporedu veliki finale nogometne lige prvakov med Barcelono ter Manchester Unitedom.

Ne spreglejte