Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2016,
21.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Golden State Warriors

Četrtek, 14. 1. 2016, 21.53

6 let, 7 mesecev

Curryjevi Bojevniki prepričljivo do 37. zaporedne zmage doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvaki lige NBA in vodilni v zahodni konferenci Golden State Warriors so doma premagali Los Angeles Lakers. Stephen Curry je prispeval 26 točk, Kobe Bryant pa prikazal skromno predstavo.

Za nami je še en pester večer v najmočnejši košarkarski ligi NBA. Golden State Warriors, prvaki lige in trenutno vodilni na lestvici zahodne konference, so pred domačimi navijači pričakovano premagali Los Angeles Lakers, ki ostajajo na repu razpredelnice. Stephen Curry je za Bojevnike, ki so zmagali z rezultatom 116:98, dosegel 26 točk, poslavljajoči se Kobe Bryant pa le osem. Skromen izkupiček bržkone lahko pripišemo poškodbi Ahilove tetive, ki jo je košarkarski superzvezdnik staknil na tekmi proti Pelicanom iz New Orleansa.

Biki iz Chicaga so v gosteh z rezultatom 115:111 v podaljšku strli odpor košarkarjev Philadelphie. Levji delež k zmagi je prispeval Jimmy Butler, ki je dočakal svoj večer in z njim svoj strelski rekord. V 49 minutah je dosegel 53 točk, statistiko zmagovalcev pa obogatil še z desetimi skoki in šestimi podajami.

Grizliji so slavili na domačem terenu. V dvorani FedExForum v Memphisu so pred 16 tisoč gledalci za mišjo dlako premagali Pistonse iz Detroita. Bilo je 103:101. Odločilni koš je v zadnjih sekundah tekme dosegel Mario Chalmers, ki je sinoči prispeval 25 točk in osem podaj.

Ostroge iz San Antonia so z 99:95 premagale Cleveland in tako dosegle svojo 32. zaporedno zmago doma. Največ točk za zmagovalno ekipo je prispeval Tony Parker, ki jih je vpisal 24, LeBron James pa je bil z 22 točkami najboljši strelec pri poražencih.

Zmago so zabeležili tudi košarkarji Sacramenta, ki so z rezultatom 103:101 premagali gostitelje Utah Jazz. Največ točk je prispeval DeMarcus Cousins, ki je zbirko točk pri zmagovalcih oplemenitil za 36 točk in izjemnih 17 skokov.

Ne spreglejte