Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
28. 12. 2012,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Los Angeles Clippers

Petek, 28. 12. 2012, 20.07

8 let

Clippers do 16. zmage zapored, Bobcats do 17. poraza

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Niz zmag LA Clippers se nadaljuje, prav tako niz porazov Charlotte Bobcats. Phoenix Suns so brez Gorana Dragića izgubili. Nepričakovan poraz tudi za Miami Heat in New York Knicks.

Phoenix Suns so brez Gorana Dragića, ki okreva po nesrečnem padcu s sredine tekme, izgubili proti Indiani Pacers. Sebastian Telfair je z 19 točkami sicer v prvi postavi dobro zamenjal slovenskega reprezentanta. Za Pacerse je to 17. zmaga v sezoni oziroma četrta zaporedna (sedma na zadnjih osmih tekmah). Za končnih 97:91 je največ naredil George Hill, ki je imel 22 točk (zadel je tudi tri zelo pomembene trojke). V noči na soboto so bili sila razpoloženi veterani San Antonio Spursov. Za zmago 122:116 nad Dragićevim nekdanjim klubom Houston Rockets so dali Tony Parker 31 točk (10 podaj), Tim Duncan 30 in Manuel Ginobili 23 točk s klopi.

Neverjeten niz Los Angeles Clippers se nadaljuje. V Salt Lake Cityju so Utah Jazz premagali s 116:114 in tako vpisali 16. zaporedno zmago! V tretji četrtini so zaostajali že za 19 točk, a na krilih izjemnega Chrisa Paula (29 točk in šest podaj) naredili preobrat. Nekdanji član Clippersov Randy Foye je ob zvoku sirene vrgel za tri točke za zmago, Matt Barnes ga je pri metu oviral, a sodniki niso piskali. Izpostaviti velja še en niz: Charlotte Bobcats so izgubili sedemnajstič zapored! Šok terapija od odstavitvi trenerja Averyja Johnsona je očitno delovala in Brooklyn Nets so jih premagali 97:81.

Vodilni ekipi vzhodne konference sta utrpeli poraz. Miami Heate so presenetili Detroit Pistons. Za šele 10. zmago slednjih je bila znova zaslužna klop: Will Bynum je imel 25 točk in 10 podaj, Charlie Villanueva pa 19 točk. V vrstah Miamija, ki je bil brez suspendiranega Dwyana Wada, sta večino točk dala LeBron James (35) in Chris Bosh (28). New York Knicks so brez poškodovanega Carmela Anthonyja (koleno), tudi Amare Stoudemire se še ni vrnil na parket (morda zaigra na novega leta dan), izgubili proti Sacramento Kings. Z 18 točkami je bil najboljši strelec Kraljev Marcus Thornton, za 22. zmago Kratkohlačnikov pa ni bilo dovolj niti 28 točk J.R. Smitha.

Ne spreglejte