Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2015,
11.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chris Paul Los Angeles Clippers

Nedelja, 8. 2. 2015, 11.44

7 let, 12 mesecev

Chrisa Paula kritiziranje sodnice stalo 25 tisoč dolarjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA Chris Paul si bo dobro zapomnil besede, ki jih je izrekel na račun sodnice Lauren Holtkamp, saj bo zaradi kritik moral odšteti 25 tisoč dolarjev kazni.

Paul se je razburjal po predzadnji tekmi svojega kluba, ki je izgubil proti Clevelandu s 94:105. Holtkampova je članu ekipe Los Angeles Clippers dosodila tehnično napako, kar je organizatorja igre močno razburilo.

"Nekatere tehnične napake so bile smešne. Moja tehnična napaka pa sploh. Vseeno mi je, kaj pravijo, vseeno mi je, kaj pravi ona, to je grozno. Ni mogoče, da je to osebna napaka. Žogo smo skušali čim hitreje spraviti na drugo stran igrišča, ko smo to storili, mi je rekla: 'Uh, uh.' Vprašal sem jo, zakaj uh, uh, ona pa mi je dosodila tehnično napako. To je res smešno. Mogoče sojenje ni posel zanjo," je po tekmi besnel Paul, ki je bil le eden od petih s tehnično napako na tem obračunu.

Paul je z izjavami razburkal javnost. Mnogi so mnenja, da je bil 29-letnik nespoštljiv in seksističen. Holtkampova je sicer šele tretja ženska, ki sodi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, pred njo pa sta pravico delili Violet Palmer in Dee Kantner.

Ameriški portal ESPN piše, da je vodstvo lige NBA izjave Paula dodobra preučilo. Meni, da košarkarjeve izjave niso žaljive za nasprotni spol, kaznovalo pa ga je – s 25 tisoč dolarji – zaradi javnega kritiziranja. Paul se je za svoje besede že opravičil, v bran mu je stopila tudi izvršna direktorica združenja igralcev lige NBA Michele Roberts.

Paul, sicer predsednik igralskega sindikata lige NBA, ni prvič kritiziral sodniškega dela. Leta 2011 je kot takratni član ekipe New Orleans prav tako verbalno žalil sodnika, za kar je moral plačati 15 tisoč dolarjev. Statistika zvezdnika, ki jo vodi ESPN, razkriva, da je Paul v karieri dobil že kar 79 tehničnih napak.

Ne spreglejte