Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
9. 12. 2011,
16.51

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NBA Dwight Howard

Petek, 9. 12. 2011, 16.51

4 leta, 3 mesece

Chandler bo podpisal za NY, Arenas odpuščen

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Dwight Howard se je brez dovoljenja Orlanda sestal z New Jerseyjem. Ti naj bi zdaj snubili Neneja. Tyson Chandler je potrdil, da gre v New York. Vince Carter in Gilbert Arenas sta odpuščena.

Na tržnici lige NBA se nadaljuje norišnica. New Orleans Hornets, Los Angeles Lakers in Houston Rockets naj bi se pritožili na blokado komisarja Davida Sterna, ki je v četrtek pozno zvečer preprečil selitev šestih košakarjev, med njimi Chrisa Paula v Los Angeles in Gorana Dragića v New Orleans. Iz Houstona naj bi v New Orleans odšel tudi Luis Scola, ki je v petek tvital: "Sem na poti v Toyota Center. To bo še zabavno. Še dobro, da je TC v isti smeri kot letališče. Za vsak slučaj." Lamar Odom užaljen, ker ga želijo Lakers menjati, ni prišel na prvi dan pripravljalnega kampa. Paul denimo je prišel na priprave New Orleansa. David Stern je v petek ob 20.00 ob srednjeevropskem času, ko se je tržica tudi uradno odprla (zdaj so dovoljenja podpisovanja pogodb), ponovil, da blokada kupčije ostaja, ker je v interesu New Orleansa, da Paul ostane v klubu.

Dwight Howard naj bi zaprosil za selitev v New Jersey Nets. V East Rutherford naj bi Howard odšel v zameno za Brooka Lopeza in Jordana Farmarja. Howard se je v četrtek brez dovoljenja Orlanda že sestal z lastnikom Nets, Mihajilom Prohorjevim. To je proti pravilom lige NBA.

A zdaj se govori, da so Nets blizu dogovora z Nenejem, da naj bi mu ponujali kar 65 milijonov dolarjev (je prosti igralec). Dva centra? Morda posel z Orlandom pada v vodo. So si pa Magic z Boston Celtics izmenjali Brandona Bassa in Glena Davisa. Orlando je medtem odpustil nekdanja All-Star igralca Gilberta Arenasa. Lani je v klub prišel iz Washington Wizards, a ni upravičil pričakovanj.

Grant Hill se za 6,5 milijona ameriških dolarjev vrača v Phoenix Suns. Bil je v razgovorih z New York Knicks. Morda "Kratkohlačniki" zdaj podpišejo slovenskega krilnega igralca Boštjana Nachbarja. V New Yorku se zanimajo za organizatorja igre Barona Davisa. Na Chaunceyja Billupsa ne računajo več, ker je predrag. Po besedah njegovega agenta, bo to najbrž pomenilo konec branilčeve kariere.

Tyson Chandler pa je potrdil, da se je dogovoril z New Yorkom. "Zgodilo se je v zadnjih 24 urah. To je ekipa prihodnosti, lahko bom igral z Amarejem Stoudemirejem, Carmelom Anthonyjem in mladimi talenti, ki jih imajo. Naslednje štiri, pet let bomo kandidati za prvaka." Chandler je lani za prvake Dallas Mavericks v povprečju dosegal 10,1 točke in 9,4 skoka na tekmo.

Francoz Mickael Pietrus bo okrepil Toronto Raptors. Phoenix Suns bodo v zameno dobili izbor v drugem krogu na naboru. "Sonca" so po pričakovanjih odpustila Vinca Carterja. Obenem so podpisali branilca Sebastiana Telfairja in Shannona Browna.

James Jones bo podpisal novo triletno pogodbo z Miami Heat. Z lanskoletnimi finalisti bo podaljšal tudi Mario Chalmers. Zadržali bodo Mika Millerja, že v četrtek pa so se dogovorili s Shaneom Battierjem in Eddyjem Curryjem. Miami išče še izkušenega organizatorja igre.

Marcus Thornton bo s Sacramento Kings podpisal petletno pogodbo za 40 milijonov dolarjev.

Brandon Roy naj bi oznanil konec kariere. Košarkar Portland Trail Blazersov ima sicer šele 27 let, a naj bi zaradi težav s koleni vrgel puško v koruzo. Predsednik kluba je pred tem dejal, da na Roya v novi sezoni še računajo. V minuli sezoni je odigral 47 tekem in imel povprečje 12,2 točke, kar je najmanj v njegovi petletni karieri.

Ne spreglejte