Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
17.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Zlatorog Helios Suns Marjan Čakarun Jakša Vulić

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 17.16

6 let, 7 mesecev

MARJAN ČAKARUN PO PRVI ZMAGI HELIOS SUNS V FINALNI SERIJI ZA DRŽAVNI NASLOV

Čeprav je na parketu preživel 37 minut, mu ne manjka energije (foto in video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Helios Suns si je s prvo zmago v gosteh pri Zlatorogu v letošnji sezoni priboril prednost domačega igrišča v finalni seriji za državni naslov. "Ponoviti moramo predstavo iz Laškega, kjer smo dali 120 odstotkov," je recept centra Domžalčanov Marjana Čakaruna.

Košarkarji Zlatoroga so v letošnji sezoni le enkrat izgubili v domači dvorani Tri lilije. Po Rogaški ji je drug poraz prizadejal domžalski Helios, ki je tako tudi povedel v finalni seriji.

V zadnjih minutah so, podobno kot na odločilni tekmi v polfinalu proti Krki, skoraj zapravili prigarano prednost, vendar Zlatorog ni izkoristil treh napadov za izenačenje.

"Tekma je bila napeta do zadnje sekunde. Zdržali smo pritisk in vzeli prvo zmago v gosteh. Najpomembnejši je dober počitek," je prepričan drugi strelec prve tekme Jan Močnik.

Zadnji napad na tekmi:

Hrvati nerešljiva uganka za Laščane

Veliko zaslug za uspeh ima hrvaški center, sicer tudi prvi strelec Heliosa v sezoni, Marjan Čakarun, ki je tekmo končal pri 21 točkah in devetih skokih in bil predvsem v tretji četrtini, ko si je Helios priigral največjo prednost, nerešljiva uganka za Zlatorog.

"Dali smo 120 odstotkov in to je bilo dovolj za uspeh. Odločila je naša borbenost in pa to, da so se vrnili nekateri poškodovani igralci. To je zelo pomembno, saj smo mi, ne vem že katero tekmo, na parketu preživeli več kot 30 minut. Tokrat smo imeli malo večjo rotacijo in je bilo lažje," je bil 26-letnik zadovoljen z izplenom iz Laškega, ki jim prinaša prednost domačega igrišča.

Skupaj s povratnikom Željkom Zagorcem, na parket se je vrnil po treh tednih, sta v obrambi povsem ustavila izkušeni dvojec Laščanov Goran Jurak – Chris Booker, ki sta skupaj dosegla 18 točk, a za to potrebovala 21 metov.

Hrvaški košarkar je na parketu preživel več kot 37 minut tekme. | Foto: Hrvaški košarkar je na parketu preživel več kot 37 minut tekme.

Trojica več kot 34 minut na parketu

Trener Domžalčanov Jakša Vulić se je na tekmi zanašal le osem igralcev, od tega je trojica Čakarun, Hugh Robertson in Djordje Lelić na igrišču preživa več kot 34 minut tekme.

V drugem polčasu pa ostal še brez Jureta Močnika, za katerega sumijo, da je obnovil poškodbo mišice, ki ga je že mučila.

Druga tekma bo v Domžalah v torek ob 18. uri

Še vsaj ena tekma v Laškem

Zlatorog je v letošnji sezoni dobil 15 od 17 tekem v domači dvorani. Tja se bo finalna serija, kjer Laščane ob domači navijaški skupini podpirajo navijači tudi Hopsov in Tajfuna, vrnila vsaj še enkrat, saj se igra na tri dobljene tekme.

Ne spreglejte