Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
29. 5. 2016,
20.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

košarka Helios Suns Zlatorog

Nedelja, 29. 5. 2016, 20.30

6 let, 7 mesecev

POROČILO S TEKME ZLATOROG : HELIOS SUNS

Heliosov pobeg zdržal do konca

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Prvo tekmo finala državnega prvenstva so v Laškem dobili košarkarji Helios Suns s 64:62 in povedli v seriji proti Zlatorogu. Pri zmagovalcih je blestel Mario Čakarun z 21 točkami.

V nekoliko manj polni dvorani, a po zaslugi navijačev obeh ekip nič manj glasni, v primerjavi s četrtkovo odločilno tekmo polfinala proti Olimpiji, sta se Zlatorog in Helios Suns pomerila v prvi tekmi finala.

Pri Laščanih je drugo tekmo s klopi spremljal poškodovani prvi strelec Jamar Abrams, pri Domžalčanih pa se je po treh tednih na parket vrnil izkušeni Željko Zagorac.

Pričakovanja o izenačenosti tekmecev pred začetkom finala in dobro medsebojno poznavanje obeh ekip so se izkazala za pravilno napoved vsaj v prvem polčasu, saj si nobena od ekip ni priigrala večje prednosti.

Še največjo prednost so si hitro po začetku priigrali domači košarkarji pri rezultatu 9:4, vendar so jih Domžalčani že do konca prve četrtine ujeli in moštvi sta prvi del končali poravnani na 15:15.

 | Foto:

Mrtvi tek številka dve

Podobno kot v prvi četrtini tudi drugih deset minut ni premešalo razmerja moči na parketu. Strelci v obeh ekipah po zaslugi dobrih obramb niso prišli do izraza. Ko so Laščani sredi druge četrtine ponovno pobegnili na malenkost večjo prednost (štiri točke), je gostujoči trener Jakša Vulić zahteval šele prvo minuto odmora na tekmi.

Tudi drugi pobeg Zlatoroga je bil hitro ujet, Helios pa je po zaslugi Američana Hugha Robertsona, ki je edini v domžalskem dresu zadel trojki v prvem polčasu, v zadnji sekundi prišel do najvišjega vodstva s 33:30. To je bil tudi rezultat polčasa.

Trojke za pobeg Domžalčanov, a niso zdržali

Za razliko od napadalno zaspanega prvega polčasa so košarkarji Heliosa v drugega vstopili veliko bolj navdahnjeno in po trojkah Djordja Lelića in Jana Močnika ušli na osem točk prednosti.

Nalet je za kratek čas s prvim košem Laščanov v drugem polčasu po treh minutah prekinil Matej Krušič, Heliosov pohod pa je nadaljeval hrvaški center Mario Čakarun in semafor je v 25. minuti kazal 48:37 za Domžalčane.

 | Foto:

V zadnjih treh minutah tretje četrtine so Domžalčani zapravili skoraj vse, kar so si priigrali. Po trojki Branislava Đekića, Srba pri Zlatorogu, so domačini tako kot ob polčasu pred zadnjo četrtino zaostajali za tri točke.

Helios preživel

Laščani so na krilih povratka iz tretje četrtine prišli le na točko zaostanka, a popolnega preobrata in prvega vodstva v drugem polčasu niso dočakali.

V domžalskih vrstah se je prebudil Lelić in prednost je bila štiri minute do konca tekme  znova sedem točk. Vendar tudi to še ni pomenilo potopa barke Zlatoroga.

Na krilih glasnih navijačev, pomoč so imeli tudi s Polzele in Šentjurja, se je Zlatorog znova vrnil na le točko zaostanka, vendar v zadnje pol minute ni izkoristil zadnjega napada za izenačenje in Helios je slavil s 64:62.

Zlatorog: Helios Suns 62:64 (15:15, 30:33, 49:52).

Dvorana Tri lilije, gledalcev 1.600, sodniki: Boltauzer, Petek (oba Maribor), Krejić (Kranj).

Zlatorog: Jurak 6, Barič 2, Jeftić 6, Booker 12 (1:2), Krušič 2, Vašl 16 (5:5), Vujasinović 5 (1:2), Đekić 7 (1:2), Čebašek 6 (2:2).

Helios Suns: Ju. Močnik 4, Čakarun 21 (5:7), Ja. Močnik 13 (2:2), Atanacković 5 (1:2), Lelić 12 (4:6), Robertson 8, Vončina 1 (1:2).

Prosti meti: Zlatorog 10:13, Helios Suns 13:19.
Met za tri točke: Zlatorog 6:25 (Jeftić 2, Đekić 2, Booker, Vašl), Helios Suns 5:19 (Lelić 2, Robertson 2, Ja. Močnik).
Osebne napake: Zlatorog 21, Helios Suns 22.
Pet osebnih: Atanacković (33.), Vašl (40.).

Ne spreglejte