Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
22. 4. 2015,
11.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Pat Riley Chris Bosh Zoran Dragić

Sreda, 22. 4. 2015, 11.11

8 let

Če mu ne bo uspelo zadržati Gorana Dragića, bo šel med novinarje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NBA je vsem jasno, da bo v poletnem obdobju najbolj vroč slovenski košarkar Goran Dragić. Najboljše izhodišče med vsemi ima Miami Heat.

V izdihljajih prestopnega roka v sezoni 2014/15 je Goran Dragić skupaj z bratom Zoranom iz Phoenix Suns prestopil v Miami Heat. Velika želja je bila, da bi se z novimi soigralci uvrstil v končnico, vendar jim je na koncu zmanjkala ena zmaga.

Ker je Vročica že končala sezono, v klubu že zrejo proti naslednji, v kateri si ne želijo poškodb in zdravstvenih težav košarkarjev. Njihova želja je, da bi naredili korak proti končnici in vidnejšim mestom v ligi NBA.

Tako kot Gogi imata tudi Dwyane Wade in Luol Deng možnost, da letos skleneta novo pogodbo. Vodstvo Miamija si želi zadržati trojko kakor in skupaj z zdravim Chrisom Boshem narediti odlično sezono 2015/16.

Kapetan slovenske reprezentance je dal vedeti, da se v Miamiju počuti odlično in bi ostal tudi v prihodnje v tem klubu, vprašanje pa je, kakšno pogodbo mu bo vodstvo ponudilo.

Miami ima kot edini v ligi NBA možnost podpisati z njim petletno, medtem ko preostali štiriletno pogodbo. Maksimalni znesek, ki bi ga lahko starejši od bratov Dragić iztržil, je 109 milijonov ameriških dolarjev (101 milijon evrov).

Legendarni Pat Riley ga bo skušal zadržati

"V prihodnji sezoni bi rad videl močno zasedbo, ki bi jo pod obročem sestavljali Luol Deng, Hassan Whiteside ter Chris Bosh, zunanjo linijo pa bi tvorila Dwyane Wade in Goran Dragić, medtem ko bi s klopi prihajala Mario Chalmers in Josh McRoberts," je dejal legendarni Pat Riley, ki v Miamiju opravlja funkcijo predsednika kluba, sicer pa je z njim kot trener leta 2006 osvojil naslov prvaka lige NBA ter dva kot predsednik kluba (2012 in 2013) – v karieri je kot trener še štirikrat na vrh sveta popeljal Los Angeles Lakers.

Za Dragića je optimističen, da bo ostal na Floridi, saj se je zanj med drugim odrekel možnostim izbire v prvem krogu nabora. "Če ne bo podpisal," se je zasmejal in nato nadaljeval: "bo moja rit naslednje leto sedela na mestu, kjer ste zdaj vi novinarji in pisala o tem."

"Ni bilo nobenih indicev ali odločitev z njegove strani oziroma od njegovih zastopnikov, da bi bilo karkoli drugače. Zanj smo se odrekli dvema izboroma na naboru. Se pa počutimo dobro, saj imamo dobro izhodišče. Ponudimo mu namreč lahko več kot drugi klubi," je še dejal Riley, ki bi rad imel tudi v prihodnjih sezonah v svojih vrstah slovenskega košarkarja.

Ne spreglejte