Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2018,
15.26

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Matej Erjavec

Torek, 27. 2. 2018, 15.26

2 leti, 8 mesecev

"Če država ne bo dala 300 tisoč, bomo mi zbrali 150 tisoč evrov"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Goran Dragić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska košarkarska reprezentanca je septembra lani osvojila zlato medaljo na EuroBasketu, prave finančne nagrade pa slovenski košarkarji še niso dobili.

Kapetan Goran Dragić je lani novembra izpostavil, da so srbski košarkarji za srebro prejeli po 20 tisoč, Španci za bron 30 tisoč evrov, slovenski košarkarji pa takrat še niso prejeli ničesar. Sam je dejal, da nagrade ne potrebuje, ampak bi koristila marsikomu v izbrani vrsti.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je poudaril, da državni sistem predvideva zgolj 17 tisoč evrov za zlato medaljo na evropskem prvenstvu. Slovenska vlada je takoj po osvojenem naslovu primaknila še 50 tisoč evrov. "Če bi to vsoto razdelili med vse igralce in strokovno vodstvo, bi posameznik prejel precej smešno števeliko," pravi Erjavec.

"Če zdajšnja vlada tega ne bo storila, bomo nekaj sredstev zbrali sami"

Matej Erjavec in Rašo Nesterović sta se z vlado pogovarjala o številki 300 tisoč evrov. | Foto: Sportida Matej Erjavec in Rašo Nesterović sta se z vlado pogovarjala o številki 300 tisoč evrov. Foto: Sportida "Z generalnim sekretarjem Nesterovićem sva bila konec decembra pri predsedniku vlade in obljubil je, da bodo košarkarji dobili nekaj več. Pogovarjali smo se o skupni številki 300 tisoč evrov. Razumem, da je zdaj predvolilni čas in da ima vlada še mnogo drugih pomembnih stvari, toda do izteka njenega mandata se to mora rešiti. Če zdajšnja vlada tega ne bo storila, bomo na košarkarski zvezi zbrali nekaj sredstev, vendar zagotovo ne do številke, ki sem jo prej omenil. Računam okoli 150 tisoč evrov za vse skupaj," je dejal predsednik Erjavec.

Pred evropskim prvenstvom se je veliko govorilo tudi o finančnem položaju naše krovne košarkarske organizacije, ki je bila v minusu. In kako je zdaj? "Res je, da smo bili v minusu, a v to smo šli zavestno, saj smo imeli v letu 2016 veliko reprezentančnih akcij. To je bilo povsem normalno, vprašanje pa je, zakaj so morali določeni posamezniki iz tega narediti takšno negativno zgodbo. Leto 2017 smo kljub temu, da smo imeli dve evropski prvenstvi, torej žensko in moško, ter še kvalifikacije za svetovno prvenstvo, izpeljali s finančnim plusom. Zagotovo je k temu pripomoglo tudi dejstvo, da smo postali evropski prvaki. Pokrovitelji zdaj lažje prepoznajo našo kakovost," odgovarja Erjavec, ki je z grenkim priokusom pospremil poraz slovenske reprezentance proti Belorusiji v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

Ne spreglejte