Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
13. 2. 2012,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Lakers Kobe Bryant Toronto Raptors

Ponedeljek, 13. 2. 2012, 20.11

7 let, 12 mesecev

Bryanta ne ustavijo niti sneg in eskimi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
O LeBronu Jamesu in Miami Heat se zadnje dni ne govori veliko. Jeremy Lin je vsem ukradel pozornost. No, Kobe Bryant se ne da. V nedeljo je dokazal, zakaj je številka 1.

Že res, da je Jeremy Lin novi hit lige NBA in je v petek nadigral tudi Los Angeles Lakers, a Kobe Bryant je v noči na ponedeljek proti Toronto Raptors dokazal, zakaj je že več kot deset let med najboljšimi, če ne kar najboljši košarkar na svetu. Dal je 27 točk in za zmago 94:92 štiri sekunde pred koncem zadel iz nemogočega položaja. "To je pač Kobe. Ko je razlika točko, dve, bo žoga v njegovih rokah. Pričakujemo, da bo zadel za zmago in to je storil," ga je pohvalil trener Mike Brown. "Če imaš v svoji ekipi fanta, kot je Kobe, boš vedno imel možnost za zmago."

Bryant pa ni le vrhunski košarkar, je tudi eden najbolj zagnanih na treningu in večni perfekcionist. Kako težak nasprotnik je, pove član Toronta, DeMar DeRozan: "Če z njim igraš na dvorišču ali pa na velikem odru, vedno gre na polno. Ni pomembno kje, lahko tudi zunaj na snegu ali proti eskimom. Skušal jih bo vse uničiti."

Lin ni na naslovnicah še niti 16 dni, Bryant je že 16 let in ostaja odličen. Naslednji meseci pa bodo zanj med najtežjimi v karieri. Los Angeles Lakers so letos le še ekipa treh odličnih košarkarjev in več povprečnih. S 16 zmagami in 12 porazi so trenutno sicer peti na lestvici zahodne konference, a imajo le štiri zmage več od 12-uvrščenih Phoenix Suns. Potrebne bodo okrepitve, a le kako se bo v ekipi znašel problematični Gilbert Arenas, o katerem se govori, da prihaja v Staples Center. Želijo pa še enega nekdanjega zvezdnika Allena Iversona.

Naslednji letošnji cilj "črne mambe" so londonske olimpijske igre. "Za nas bodo to pomembne olimpijske igre, saj se lahko zacementiramo kot košarkarska velesila. Zmagali smo prejšnje olimpijske, pa svetovno prvenstvo, zdaj želimo še igre v Londonu. Želimo tja, kamor sodimo." V zvezdniški ameriški ekipi je Bryant že našel vlogo zase: "Ni mi treba narediti veliko. Jaz sem za zaključke, za zadnji dve minuti. LeBron in Dwyane bosta prej opravila s težaškim delom."

Ne spreglejte