Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 12. 2013,
10.01

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Eurocup Eurocup

Torek, 17. 12. 2013, 10.01

8 let, 6 mesecev

Brez začetniških napak in v lov na glavno nagrado

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Za razliko od preteklih dvobojev bodo zadnjega v prvem delu Eurocupa košarkarji Olimpije odigrali že danes, v torek. Čeprav so si napredovanje že zagotovili, še niso rekli zadnje besede.

V igri je še vedno prvo mesto v skupini C. Trenutno so Ljubljančani na vodilnem mestu, a ga morajo potrditi v zadnjem krogu, ko bodo gostovali pri Paris Levalloisu. Nocoj ob 20.30 bodo začeli bitko za najboljše izhodišče, ki jim v drugem delu tekmovanja prinaša morda na papirju nekoliko lažje tekmece.

Če se Ljubljančanom ne izide vse po načrtih, jim lahko prvo mesto zagotovi še Varese, če dan pozneje na gostovanju premaga nemški Ulm.

A zeleno-beli ne želijo prepustiti ničesar naključju in pravijo, da bodo sami odločali o svoji usodi. V zadnjem krogu lige ABA so bili na dobri poti, da v gosteh premagajo Krko, a so se po nekoliko bolj otipljivem vodstvu zaustavili in nehali igrati tako, kot so si zamislili. Dolenjci so znali izkoristiti ponujeno priložnost in prišli do uspeha v regionalnem tekmovanju.

"Tekmo bomo igrali na zmago, ne glede na druge rezultate po preostalih skupinah. Kalkulacij ne maram, saj se ti vedno lahko maščujejo. Tekmo lahko moji igralci odigrajo sproščeno in brez pritiska. Upam, da bodo fantje pokazali, česa smo sposobni. Odigrati moramo boljše kot na tekmi z novomeško Krko. Imeli smo veliko začetniških napak, izgubljenih žog, podaj v prazno in resnično si želim, da tega ne vidim več na naših tekmah. Na Pariz se pripravljamo isto kot na vse tekme. Pritiska ne čutimo, želimo si zmage in prvega mesta v naši skupini Eurocupa," je pred tekmo, ki se bo začela danes ob 20.30, odločen trener Olimpije Aleš Pipan.

Ne spreglejte