Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
15. 8. 2018,
19.37

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

18

Natisni članek

Milorad Dodik Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 15. 8. 2018, 19.37

5 let, 8 mesecev

Brata Dragić prejela odlikovanje predsednika Republike Srbske

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,04

18

Goran Dragić, Milorad Dodik | Goran Dragić v družbi predsednika Republike Srbske Milorada Dodika | Foto Urad predsednika Republike Srbske

Goran Dragić v družbi predsednika Republike Srbske Milorada Dodika

Foto: Urad predsednika Republike Srbske

Slovenska košarkarja Goran in Zoran Dragić sta v torek iz rok predsednika Republike Srbske Milorada Dodika v Banjaluki prejela odlikovanje za zasluge za tamkajšnji narod.

Slovenska košarkarja Goran Dragić, kapetan Slovenije ob lanskem pohodu do naslova evropskega prvaka, in njegov brat Zoran Dragić imata korenine v Republiki Srbski, nanju pa so očitno zelo ponosni tudi tam.

V Banjaluki, ki je prestolnica entitete Republike Srbske, so jima tako včeraj pripravili sprejem, na katerem ju je v svojem uradu gostil predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in jima podelil dve odlikovanji. Medaljo Njegoša I. reda in medaljo za zasluge za narod. Ukaz za podelitev medalj je predsednik Dodik podpisal že na dan svetega Vida, ki ga Srbska pravoslavna cerkev praznuje 28. junija. Svetega Vida v Republiki Srbski sicer častijo tudi kot zaveznika tamkajšnje vojske.

Priznanji je prejel tudi Zoran Dragić. | Foto: Urad predsednika Republike Srbske Priznanji je prejel tudi Zoran Dragić. Foto: Urad predsednika Republike Srbske

Dodik je ob podelitvi povedal, da sta si Dragića priznanji prislužila zaradi humanitarnih, duhovnih, kulturnih in športnih zaslug, ki so doprinesle k razvoju in prepoznavanju Republike Srbske.

Slovitejši od bratov Dragić, Goran, ki je bil seveda v središču pozornosti, se je ob tem v pogovoru za nekatere tamkajšnje medije zahvalil za priznanje in dodal, da se vedno rad vrača v Republiko Srbsko.

Goran Dragić sicer preživlja proste dni med sezonama v najmočnejši košarkarski ligi NBA, v kateri igra za Miami Heat, njegov brat Zoran Dragić, ki je nazadnje igral za turški Anadolu Efes, pa je v fazi rehabilitacije po hujši poškodbi in še nima kluba.

Goran Dragić
Sportal Goran Dragić tudi z dobrodelno noto
Ne spreglejte