Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
20. 5. 2016,
14.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Gašper Potočnik Aleš Pipan

Petek, 20. 5. 2016, 14.00

6 let, 7 mesecev

Bo prekinitev nogometne suše vplivala tudi na košarkarsko Olimpijo? (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Verjetno lahko bolj izenačen polfinale državnega prvenstva v košarki pričakujemo med Zlatorogom in Unionom Olimpijo. Ljubljančani verjamejo, da so ob pravljičnem številu sposobni pripeljati naslov prvaka v glavno mesto.

Polfinalni par Zlatorog-Union Olimpija je vsaj na papirju kakovostnejši od drugega med Krko in Heliosom oziroma lahko v štajersko-ljubljanskem dvoboju pričakujemo bolj izenačene tekme, saj ima Helios zaradi težav s poškodbami okrnjeno zasedbo, s katero pa je v zadnjem času že presenečal.

Pritisk osvajanja naslovov državnega prvaka je že po ustaljeni praksi najbolj prisoten pri Olimpiji, če ne drugega, zaradi bogate zgodovine. V Sloveniji je bila med drugim petnajstkrat državni prvak, a je v zadnjih šestih letih nastala v Ljubljani suša. Pri nogometaših so jo letos prekinili, prav tako pa upajo, da jo bodo tudi košarkarji.

 

Kaj pred polfinalom pravita Aleš Pipan in Gašper Potočnik?

A jim bo že kot prvi nasproti stal Zlatorog z Alešem Pipanom, ki dobro ve, kakšen pritisk je, ko si enkrat v ustroju ljubljanskega moštva, čeprav pravi, da bistvene razlike ni: "S katerokoli ekipo si v polfinalu, skušaš narediti vse, da nasprotnika premagaš. Ne čutim razlike, ali si na strani Olimpije ali Zlatoroga. Vsak klub ima ambicije. Tudi v Laškem si želimo igrati finale in osvojiti naslov slovenskega prvaka. Zato smo celotno sezono trdo delali. To je cilj vseh trenerjev in športnikov, ki se s tem poklicem ukvarjamo."

Oba kluba sta letos že pokleknila, ko sta bila v vlogi favorita

Zlatorog še nikdar ni bil slovenski prvak, zato pa je v tej sezoni trikrat na štirih tekmah premagal Olimpijo. V pokalnem tekmovanju je bil obakrat boljši (82:81 in 76:71), v ligi za prvaka so bili Laščani v domačih Treh lilijah uspešnejši s 85:75, na gostovanju v Stožicah pa izgubili s kar 78:102.

 

Aleš Pipan pred polfinalom ne čuti razlike v pritisku, ko je bil na klopi Olimpije in zdaj, ko je na čelu Zlatoroga. | Foto: Aleš Pipan pred polfinalom ne čuti razlike v pritisku, ko je bil na klopi Olimpije in zdaj, ko je na čelu Zlatoroga.

Oba kluba pa sta v tej sezoni pokleknila v pomembnem trenutku, ko bi morala upravičiti vlogo favorita. Olimpija torej v četrtfinalu pokala Spar proti Zlatorogu, ta pa velike zmage ni znal izkoristiti v polfinalu pokala proti Lastovki iz Domžal.

"Naslov se vrača že sedmo leto v Ljubljano, kar ni nič novega. Olimpija je klub, v katerem je pritisk vedno prisoten. Vsako tekmo moramo odigrati maksimalno zavzeto. Dejstvo je, da ne igramo konstantno, kar je želja. Vendar verjamem, da bomo zdaj, ko gre na vse ali nič, prikazali najboljše igre. Verjamem v uspeh," je optimističen trener zmajev Gašper Potočnik.

Polfinale med Zlatorogom in Unionom Olimpijo
 

Prva tekma, sobota, 21. maj
20.00, Zlatorog – Union Olimpija

Druga tekma, ponedeljek, 23. maj
18.00, Union Olimpija - Zlatorog

Morebitna tretja tekma, četrtek, 26. maj
Zlatorog – Union Olimpija

Ne spreglejte