Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
29. 5. 2015,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Željko Obradović Miloš Teodosić Fenerbahče

Petek, 29. 5. 2015, 15.44

8 let

Bo igro Obradovićevega Fenerbahčeja vodil Teodosić?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Turški Fenerbahče je pred kratkim podaljšal pogodbo s trenerjem Željkom Obradovićem, ki si želi pred prihodnjo sezono še kakšno veliko okrepitev. Na listi želja tudi Miloš Teodosić.

Željku Obradoviću je Fenerbahče v letošnji sezoni uspelo prvič pripeljati na zaključni turnir, kjer so v finalu izgubili proti Realu. Turki si želijo v naslednji sezoni znova krojiti sam vrh najelitnejšega klubskega tekmovanja, zato so že zavihali rokave. Največji del naloge jim je že uspel, saj so s srbskim, serijskim osvajalcem evrolige podaljšali pogodbo še za prihodnji dve sezoni, zdaj pa se počasi že ozirajo po osvežitvi igralskega kadra.

Izkušeni Srb si želi v moštvu zadržati rojaka Nemanjo Bljelico, ki ima za seboj odločno sezono, češnja na torti pa je bila nagrada za najkoristnejšega igralca evrolige, Obradović pa si želi novega dirigenta igre.

Na seznamu sta dve imeni - Nick Calathes in Miloš Teodosić. Prvega Obradović že pozna iz časov vodenja Panathinaikosa, kjer je svoj čas igral tudi Grk. Ta je zadnji dve sezoni preživel v ligi NBA pri Memphisu, zanimanje zanj s strani Turkov pa je bilo že pred letošnjo sezono, vendar so se takrat pri Grizlijih odločili za podaljšanje pogodbe.

Druga izbira Obradovića na mestu organizatorja igre pa je njegov rojak Teodosić, ki je lani sicer podpisal novo, triletno, pogodbo z ruskim CSKA-jem, vendar se pri Moskovčanih obetajo velike spremembe po novem neuspelem naskoku na evropski vrh. Prav Turki pa bi bili eni redkih, ki bi si lahko privoščili visoko plačo novopečenega kapetana srbske izbrane vrste.

Fenerbahče si želi v prihodnji sezoni znova poseči po visokih mestih, zato gre pričakovati, da poleti ne bodo postavljali omejitev pri Obradovićevih željah, ki je na evropskem prestolu sedel že osemkrat.

Ne spreglejte