Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

7

Natisni članek

dres Goran Dragić Goran Dragić podpis žoga dražba

Ponedeljek, 20. 8. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Dobrodelna dražba: podpisan dres in podpisana žoga Gorana Dragića

Dražba je končana: zbrali smo 2.100 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

7

Na Siol.net je od 20. 8. do danes potekala dražba podpisanega reprezentančnega dresa Gorana Dragića in košarkarske žoge z njegovim podpisom. Ves izkupiček gre v dobrodelne namene.

podpisan dres Gorana Dragića, žoga | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Slovenska košarkarska reprezentanca je pred letom dni spisala košarkarsko pravljico, postala je evropska prvakinja. Ob obletnici velike zmage smo na dražbi ponudili reprezentančni dres in košarkarsko žogo s podpisom Gorana Dragića, enega od najboljših slovenskih košarkarjev in zvezdnika NBA-moštva Miami Heat. Dragić je bil na evropskem prvenstvu tudi MVP, najbolj koristen igralec.

Izkupiček dražbe za nadarjene otroke, ki živijo v težkih razmerah

Ves izkupiček dražbe gre v dobrodelne namene, in sicer za program Botrstvo, za nadarjene mlade športnike in umetnike, za katere skrbi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje. Vsi ti nadarjeni mladi si brez pomoči donatorjev in ZPM Ljubljana Moste - Polje ne bi mogli privoščiti treningov, saj živijo v težkih razmerah.

Na dražbi smo skupaj zbrali 2.100 evrov. Najvišja ponudba za podpisan dres je znašala 1.500 evrov, za podpisano žogo pa 600 evrov

Dres v roke navdušenca nad košarko, bo še ena dobrodelna dražba?

Jernej Neubauer iz podjetja Jn Eventi, ki je ponudil največ za podpisan dres, nam je povedal, da se je za draženje odločil, ker gre izkupiček v dobrodelne namene, hkrati pa je tudi sam navdušenec nad košarko. Kot nam je povedal, ga je k draženju spodbudilo tudi dejstvo, da je dražba potekala na obletnico velike zmage Slovenije. Tudi sam je finalno tekmo spremljal v živo v Istanbulu.

Neubauer je s košarko sicer povezan tudi kot direktor in lastnik podjetja Jn Eventi, saj je njegovo podjetje, ki se ukvarja tudi z organizacijo dogodkov, večkrat organiziralo priprave moške članske reprezentance na Ptuju.

Kot pravi Neubauer, še ne ve, kje bo dres visel, morda ga bo na kakšnem od dogodkov, ki jih organizira, celo še enkrat ponudil na dražbi in izkupiček namenil v dobrodelne namene. "Tako da se bo z enim dresom dvakrat zbral denar," dodaja Neubauer.

Žogo kupilo podjetje GO 4

Za podpisano žogo je največ ponudilo podjetje GO 4. Kot so nam sporočili, so se za nakup odločili, ker gredo sredstva v dobrodelne namene, za program Botrstvo.

K draženju jih je spodbudilo tudi dejstvo, da je dražba potekala na obletnico zmage slovenske košarkarske reprezentance.

------------------------------------------------------

Če ste zamudili priložnost, da bi sodelovali na dražbi, pa bi vseeno radi darovali, lahko to storite z nakazilom na spodnji račun.

Prejemnik: ZPM Ljubljana Moste - Polje, Proletarska 1, Ljubljana

IBAN: SI56 0201 2002 0297 991

BIC: LJBASI2X

Namen: humanitarna pomoč

Sklic/referenca: SI00 427


 

Ne spreglejte