Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
10. 11. 2015,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Beno Udrih Miami Heat Memphis Grizzlies Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 10. 11. 2015, 20.08

8 let

Beno Udrih v Miami, a še ne ve, ali bo Dragićev soigralec

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ni več dvomov, da bo Mario Chalmers kariero nadaljeval v Memphisu, Miami pa želi najti še tretje moštvo v menjavi, ki bi prevzelo Bena Udriha.

Mario Chalmers že nekaj časa ni bil več v načrtih Miamija, še bolj pa je to postalo jasno z večletnim podaljšanjem pogodbe z Goran Dragićem.

Že prejšnji teden smo pisali, da naj bi 29-letni organizator igre pot nadaljeval pri Memphisu, moštvi pa sta, kot kaže, dosegli dogovor. Po podatkih priznanega ameriškega športnega novinarja Adriana Wojnarowskega bodo iz Memphisa v Miami prišli Beno Udrih in Jarnell Stokes ter izbor v drugem krogu drafta, Miami pa bo v Memphis poslal še Jamesa Ennisa.

Menjava po slabšem začetku od pričakovanj

Memphis letošnje sezone ni začel po pričakovanjih. V prejšnji je bil peto najboljše moštvo na močnem Zahodu, v letošnji pa na osmih tekmah slavil le trikrat.

Udrih – Miami bo zanj sedmi klub v ligi NBA – je imel podobno vlogo kot v prejšnji sezoni, ko je v igro prihajal kot menjava za prvega organizatorja igre Mika Conleyja. Njegova številke so bile nekoliko slabše kot v prejšnji sezoni, po novem pa bo menjava za Dragića, ki v letošnji sezoni prav tako še lovi pravi ritem.

Dragić bo imel spet slovenskega soigralca

Dragić bo imel tako še drugo sezono zapored v moštvu slovenskega soigralca. V pretekli je bil to njegov brat Zoran, ki v letošnji sezoni nastopa za ruskih Himki, zdaj pa se mu bo pridružil 33-letni Udrih, ki je imel pred leti, natančneje med letoma 2004 in 2006, že slovensko družbo. Takrat sta bila pri San Antonu Spurs skupaj z Rašem Nesterovićem in leta 2005 osvojila šampionski prstan.

Chalmers na odstrelu že vse poletje

Na drugi strani je bil Chalmers, ki je vseh sedem sezon v ligi NBA odigral za Miami in bil prvi organizator moštva, ko se je to dokopalo do dveh šampionskih prstanov, že nekaj časa na izhodnih vratih.

V zadnji sezoni je po prihodu Dragića izgubil dirigentsko palico. Miami si je po poletnih nakupih, ko sta moštvo okrepila Gerald Green in Amare Stoudemire, Dragić in Dwyane Wade pa podaljšala pogodbi, želel menjati Chalmersa, ki bo v letošnji sezoni zaslužil 4,3 milijona dolarjev, medtem ko je pogodba Udriha vredna 2,1 milijona dolarjev.

Miami bo tako prihranil okoli šest milijonov dolarjev luksuznega davka.

Oba bosta po sezoni prosta

Tako Udrihu kot tudi Chalmersu po letošnji sezoni poteče pogodba. Miami ima na položaju organizatorja v ozadju 23-letnega košarkarja, ki bo v prihodnosti dobival več priložnosti. To je Tyler Johnson, ki v letošnji sezoni dosega sedem točk, tri skoke in 1,7 podaje na tekmo.

Kdo sta preostali dve menjavi?

V menjavo sta bila vključena tudi Ennis, ki bo po novem član Memphisa, in Stokes, ki prihaja v Miami. 25-letni Ennis je bil član Vročice v zadnjih dveh sezonah, v letošnji pa skupno odigral le pet minut. Pred tem je igral tudi v Avstraliji in Portoriku.

Stokes je star 21let in lahko igra na položaju krilnega centra ali centra. V višino meri 206 centimetrov, leta 2014 pa je bil na naboru lige NBA izbran kot 35. V letošnji sezoni je skupno odigral le štiri minute.

Ne spreglejte