Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2018,
11.45

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

Natisni članek

LeBron James

Ponedeljek, 31. 12. 2018, 11.45

5 let, 3 mesece

34. rojstni dan LeBrona Jamesa: prepričan, da potrjuje znan pregovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

2

LeBron james | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vino je vsako leto boljše, pravi znan pregovor. Košarkarski superzvezdnik LeBron James je prepričan, da priljubljeni rek drži tudi zanj in njegovo osebnostno in športno rast. "Tako kot dobro vino tudi sam čutim, da z leti postajam vse boljši," je v videoizjavi prek družbenih omrežij ob svojem 34. rojstnem dnevu sporočil svojim oboževalcem. Veliko pozornosti žanje tudi izjava o njegovi veličini.

Eden največjih košarkarjev vseh časov LeBron James, ki je lastnik kar nekaj rekordov v košarkarskih statističnih rubrikah, danes praznuje 34. rojstni dan. Rodil se je v Akronu v ameriški zvezni državi Ohio. Mama Gloria je ob njegovem rojstvu imela komaj 16 let, oče Anthony McClelland takrat za očetovstvo ni bil preveč zainteresiran in ni bil nikoli del Jamesovega življenja. 

Luka Dončić Dallas Oklahoma
Sportal Dončić domačim navijačem za novo leto podaril to, kar zna najbolje

203 centimetre visoki košarkar je današnji obračun z moštvom Sacramento Kings zaradi poškodbe dimelj sicer izpustil, ni pa izpustil priložnosti, da svoje soigralce (ti so pred domačimi navijači v dvorani Steples Centre v Los Angelesu zmagali z rezultatom 121:114) bodri tik ob igrišču.

Soigralci so Jamesu čestitali z zmago proti Sacramentu:

Sveže pečeni 34-letnik, ki si je za rojstni dan izbral nadvse vpadljivo opravo, si je znano rojstnodnevno pesem Happy Birthday zapel že pred prihodom v dvorano. Na družbenih omrežjih, kjer ima neverjetnih 111 milijonov sledilcev, pa je objavil tudi kratek video, v katerem javnosti razkriva, kako so mu čestitali domači.

Poleg voščilnice so mu poslali zabojček njegovih najljubših znamk vina. "Z leti postajam vse boljši," je dejal. "Mislim, da me čaka en nesramno dober rojstni dan," je namignil.

Čestitke ob rojstnem dnevu medtem dežujejo tudi na družbenih omrežjih, vse najboljše je Američanu zaželel tudi nekdanji filmski igralec in guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger.

Po spletu kroži tudi Jamesova izjava iz dokumentarnega filma Več kot samo športnik (More Than An Athlete), kjer razkriva največji trenutek svoje športne kariere. "Zmaga v finalu lige NBA s Clevelandom po preobratu z Warriors je moj največji dosežek. Takrat sem postal največji," je dejal. Dodal je, da je ob zmagi v finalu in prvem šampionskem prstanu za Cleveland po dolgih 52 letih potočil tudi nekaj solza. James je sicer lastnik kar treh prestižnih prstanov (2012, 2013 in 2016) in treh nazivov najkoristnejšega igralca v finalu lige NBA.

 

Športni portal ESPN je Jamesovih 34 let pospremil s 34 nepozabnimi trenutki iz njegove kariere:

Čestitkam se je pridružil tudi legendarni Shaquille O'Neal, ki se je Jamesu zahvalil tudi za to, da je dober vzornik njegovim otrokom:

Ne spreglejte