Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 6. 2017,
19.46

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jure Žabjek

Nedelja, 4. 6. 2017, 19.46

6 let, 11 mesecev

Žabjek izenačil najboljši slovenski izid v spustu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Jure Žabjek | Foto Grega Valančič / Sportida

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenski gorski kolesar Jure Žabjek je na tekmi svetovnega pokala v spustu v britanskem Fort Wiliamu osvojil 25. mesto, s čimer je izenačil najboljšo slovensko moško uvrstitev na teh tekmovanjih.

Žabjek je z današnjo uvrstitvijo dosegel svoj najboljši izid v karieri, zdaj sta na tekmah svetovnega pokala tudi izenačena z Žigo Pandurjem. Slednji je nastopil tudi v Fort Williamsu, a je po težavah na progi končal na 72. mestu. Zmagala sta Avstralka Tracy Hannah in Južnoafričan Greg Minnaar.

Eden od dveh Slovencev v finalu Jure Žabjek je s 25. mestom v članski konkurenci dosegel svoj najboljši rezultat v svetovnem pokalu doslej. Za ekipo Unior Unior Tools Team sta vozila še Valižan Taylor Vernon, ki je bil 34., ter Francoz Rudy Cabirou (41.).

"Celoten konec tedna v Fort Williamu sem imel dober občutek, predvsem na zgornjem, suhem in odprtem delu. V srednjem delu je bilo veliko blata in tam je bilo težko poiskati pravo linijo. Danes sem si želel dobro odpeljati gozdni odsek, bistveno je bilo, da ostanem na kolesu. Nisem taktiziral, vozil sem hitro in samozavestno. S svojo uvrstitvijo sem zelo zadovoljen, še posebej zato, ker se je to zgodilo na tem prizorišču pred vsemi temi ljudmi. V finalu na vrhu sicer ni bilo več veliko navijačev, od sredine navzdol pa je bilo noro. Vzdušje je bilo res neverjetno," je dirko opisal Žabjek.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Žabjek zdaj 25.

Vzporedno s svetovnim pokalom v spustu je na prizorišču potekala tudi dirka svetovne serije v disciplini štirikros. Kevin Berginc je z devetim mestom na njej dosegel svoj najboljši rezultat. Napredoval je vse do četrtfinala, ko je moral priznati poraz in se zadovoljiti s tretjimi mestom v skupini.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že čez teden dni v avstrijskem Leogangu.

Ne spreglejte