Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2024,
15.24

Osveženo pred

1 dan, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

Natisni članek

Patrick Lefevere Soudal-Quick Step Red Bull - BORA - hansgrohe Remco Evenepoel

Četrtek, 5. 9. 2024, 15.24

1 dan, 7 ur

Vroče na tržnici: Remco Evenepoel k Primožu Rogliču?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,30
Remco Evenepoel - Primož Roglič | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na kolesarski tržnici je zelo vroče, saj so se spet pojavile govorice o možnem odhodu Remca Evenepoela v vrste Red Bull - BORE - hansgrohe. Kot poročajo tuji mediji, naj bi pogovori treh strani potekali.

Po poročanju Gazzette dello Sport bi lahko dvakratni olimpijski prvak Remco Evenepoel v prihodnji sezoni že kolesaril za ekipo Red Bull - BORA - hansgrohe, katere član je slovenski šampion Primož Roglič.

Viri blizu pogajanj naj bi navedli, da je prestop možen, čeprav še ničesar niso podpisali. Potekali naj bi pogovori med nemško-avstrijskim moštvom, Remcom in ekipo Soudal Quick-Step.

Belgijec ima medtem podpisano pogodbo z moštvom Patricka Lefevereja še za nadaljnji dve leti, kar pomeni, da bi morali pri Red Bull - BORI - hansgrohe globoko seči v blagajno, da bi plačali odškodnino.

Ali je Patrick Lefevere pripravljen izpustiti Remca Evenepoela? | Foto: Reuters Ali je Patrick Lefevere pripravljen izpustiti Remca Evenepoela? Foto: Reuters

S prihodom Red Bulla v kolesarstvo v takšni obliki je postalo jasno, da bodo želeli imeti pod svojim okriljem vrhunske kolesarje. In Evenepoel ima pri 24 letih ter z razkošnim kolesarskim repertoarjem še svetlo prihodnost.

Žogica je na strani Lefevereja, ki je bil lani že tik pred tem, da ekipo pripoji zdajšnji Vismi | Lease a Bike, a na koncu ni bilo združitve. Vprašanje je, ali lahko Remcu nudi to, kar mu bodo pri ekipi Red Bull - BORA - hansgrohe.

Ker v Rogličevem moštvu veliko vlagajo v razvoj in želijo biti v prihodnje številka ena v svetu kolesarstva, verjetno ne bo težava nakazati nekaj več denarja za Evenepoela, če se bo Lefevere strinjal z odhodom enega od osrednjih zvezdnikov kolesarstva.

Primož Roglič, Vuelta 2024
Sportal Prihaja človek, zaradi katerega bo Primož Roglič še hitrejši
Ne spreglejte