Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 3. 2021,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Po Sloveniji

Sobota, 20. 3. 2021, 20.30

3 leta, 1 mesec

VIRTUALNA DIRKA PO SLOVENIJI, 4. ETAPA

Še druga zmaga za Nemca Steffensa, Katrašnik zaživel šele v klancu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Gašper Katrašnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Četrta etapa virtualne kolesarke dirke Po Sloveniji je potekala od Bohinja prek Bleda na Pokljuko, dolga je bila 40,3 kilometra, zmagal pa je Nemec Julian Steffens, ki je dobil že prvo etapo te preizkušnje. Nastopiti bi moral tudi Primož Roglič, a se je na dirki Pariz-Nica poškodoval, zato je svoj nastop odpovedal. Nadomestil ga je Gašper Katrašnik, kolesar slovenske ekipe Adria Mobil, ki je bil 25.

Nemec Julian Steffens je  dobil še drugo etapo virtualne dirke Po Sloveniji, najboljši je bil že na prvi etapi konec februarja s ciljem na Krvavec. Poseben gost dirke je bil danes Gašper Katrašnik, ki je pred kratkim prebolel covid 19, priznal pa je tudi, da na digitalnih platformah ni ravno domač. Najprej se je privajal na tovrstno dirkanje in na ravnini taktiziral ter varčeval z močmi za zaključek etape, vzpon na Pokljuko. Na tem je zaživel, prehitel številne tekmece in v cilj pripeljal kot 25.

Primož Roglič
Sportal Roglič izpušča virtualno dirko Po Sloveniji, bo pa podaril dres

Posnetek 4. etape


I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji ima na sporedu le še eno etapo. Ta bo na sporedu naslednjo soboto, 27. marca, kot vse doslej pa se bo pričela ob 19. uri. Otvoritvena je bila pred tremi tedni, ko so se kolesarji pomerili v vožnji na Krvavec, poseben gost pa je bil Matej Mohorič. V drugi so se kolesarji pomerili z Janijem Brajkovičem, gost zadnje je bil Domen Novak, danes pa bi morali kolesariti s Primožem Rogličem, ki pa je virtualno dirko izpustil zaradi padca na dirki Pariz-Nica.

Primož Roglič | Foto: A.S.O./Fabien Boukla Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Vseeno se je Roglič, tudi ambasador slovenskega turizma, spomnil na udeležence sobotne etape Bohinj−Pokljuka. Organizatorji virtualne dirke bodo ob koncu etape med vsemi udeleženci, ki bodo prispeli v cilj na Pokljuki, izžrebali dres Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki ga bo naš šampion podpisal in poslal srečnemu izžrebancu.

Vsaka etapa šteje kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji v različnih starostnih kategorijah. 

Etape virtualne dirke Po Sloveniji:

27. 2. 2021: Cerklje–Vrh pod Krvavcem (13,8 km) Poseben gost je bil: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)

06. 3. 2021: Črnomelj–Novo mesto (42,3 km) Poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)

13. 3. 2021 ob 19. uri: Izola–Šmarje–Koper (39 km) Poseben gost: Domen Novak  (Bahrain Victorius)

20. 3. 2021 ob 19. uri: Bohinj–Bled–Pokljuka (40,3 km) Poseben gost: Gašper Katrašnik (Adria-Mobil)

27. 3. 2021 ob 19. uri: kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Virtualna kolesarska dirka je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije. 

S Primožem Rogličem bi morali kolesariti danes, vendar bo virtualno dirko zaradi padca na dirki Pariz-Nica izpustil. | Foto: Guliverimage/Getty Images S Primožem Rogličem bi morali kolesariti danes, vendar bo virtualno dirko zaradi padca na dirki Pariz-Nica izpustil. Foto: Guliverimage/Getty Images

KK Adria Mobil bo z agencijo Sport Media Focus zagotovil tudi neposredni prenos vseh petih etap na platformi YouTube. Ogled bo mogoč na spletni strani www.siol.net in na Rouvy YouTube profilu. Registracija na platformo Rouvy in prijava sta mogoči na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je mogoče dobiti na tej povezavi

Ne spreglejte